Ostali sportovi

Korona skrojila listu učesnika za TV turnir šampiona "Doboj 2021"

Korona skrojila listu učesnika za TV turnir šampiona "Doboj 2021"
Foto: N.N. | Korona skrojila listu učesnika za TV turnir šampiona "Doboj 2021"

Virus korona spriječio je da se prošle godine održi Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboju, a ove godine je sastavio listu učesnika i skresao nagradni fond.

Prestižni turnir, koji se održava 52. put, biće odigran od 17. do 21. avgusta, a u Grupi A igraće Zagreb, Izviđač, Sloga i Kopar, dok Grupu B čine Tatran Prešov, Koks Finska, Borac M:tel i Vojvodina. Sve je spremno za početak turnira.

"U posljednjem trenutku otkazala je ekipa Dinamo Bukurešta zbog problema sa vizama. Imaju dosta igrača iz Alžira i Tunisa koji bi zbog epidemioloških mjera u Rumuniji morali u karantin po dolasku iz drugih zemalja", kazao je Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora turnira, i dodao:

"I pored svega ovoga, uspjeli smo da dovedemo ove godine Zagreb. Dugo godina nastojimo da dovedemo tu ekipu, da uspostavimo s njima saradnju. Ovo ostalo je ono što nam je trenutno na raspolaganju za ovaj novac, pošto on sve diktira. To je trenutno najbolje u okruženju i nadam se da ćemo imati kvalitetne utakmice", kaže Mladen Dragičević, član IO turnira.

Vojislav Rađa, član Organizacionog odbora turnira, smatra da je nakon jednogodišnje pauze veliki uspjeh to što su uspjeli organizovati turnir, jer je to bitno i za grad, a i za sport u Doboju, RS i BiH.

"Vrlo je teško u ovom vremenu, i kada je normalna situacija, organizovati ovako jednu ozbiljnu i veliku manifestaciju. Nadam se da će turnir ponovo dobiti mjesto koje mu pripada, da bude jedan od najboljih turnira u Evropi i u svijetu", naveo je Rađa.

Epidemiološke mjere će diktirati prisustvo publike na Stadionu sportskih igara.

"Čekamo uputstva da li ćemo ići na razdvajanje mjesta ili ćemo ići sa zaštitnim maskama, da li ćemo mjeriti temperaturu prilikom ulaska... To je još nepoznanica. Uputili smo dodatni upit Ministarstvu zdravlja da li smo dužni da vršimo antigenski test svaki dan kod igrača", navodi Suljkanović

Troškovi turnira su maksimalno smanjeni, kaže on, najskuplja stavka je smještaj ekipa, a nagradni fond je "tanji" nego ranije.

"Nagradni fond nije više 45.000 KM, već 35.000 KM, tako da osvajanje prvog mjesta iznosi 20.000 KM, drugog 10.000, a trećeg 5.000 KM", rekao je Suljkanović.

Utakmice će suditi parovi iz BiH, kao i sudijski par Đorđi Načevski - Slave Nikolov, koji je sudio finale Olimpijskih igara u Tokiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije