Rukomet

12. kolo Premijer lige BiH: Borac ide po tri boda

12. kolo Premijer lige BiH: Borac ide po tri boda
Foto: N.N. | 12. kolo Premijer lige BiH: Borac ide po tri boda

Rukometaši Borac M:tela pobijedili su Lokomotivu u odgođenoj utakmici sedmog kola Premijer lige BiH, a već sutra gostuju Slaviji u Istočnom Sarajevu.

Biće to utakmica 12. kola, koja počinje u 17 časova.

"Nakon Kupa, cilj nam je bio da u pet utakmica zabilježimo isto toliko pobjeda, dvije smo ostvarili, sada ćemo se boriti za preostale tri. Ne potcjenjujemo nikoga, pa tako ni Slaviju. Svjesni smo i njihovog i svog kvaliteta, ali i da smo sami sebi najveći neprijatelji ako ne odigramo koncentrisano tokom cijele utakmice i ako dozvolimo opuštanje ili loš ulazak u utakmicu. Slavija može da bude opasna na svom terenu, ali nikoga se ne plašimo", rekao je Mirko Mikić, trener Borca.

Uoči ove utakmice banjalučki tim muče povrede.

"Ima sitnih povreda, najiskusniji Bojan Ljubišić (leđa) i Dejan Unčanin (vrat) u petak nisu trenirali, Srđan Mijatović ima problema sa stopalom, protiv Lokomotive smo igrali bez Đorđa Ćelića, ali nadam se da će biti spreman za duel sa Slavijom", dodao je Mikić.

Banjalučani su u četvrtak u Brčkom savladali Lokomotivu rezultatom 24:16 (11:9), prvi strijelac tima bio je Bojan Rađenović sa 10 golova, a odličan na golu bio je Bojan Ljubišić. Na drugoj strani najefikasniji sa šest golova bio je Stefan Vukoje.

"Zadovoljan sam igrom. Ponovo je odbrana odradila veliki dio posla. Ljubišić je imao 15-20 odbrana, a i napad je dosta dobro funkcionisao. Ovo je važna pobjeda za nas, važna za samopouzdanje pred finiš ove godine tokom kojeg nas očekuju još tri utakmice", rekao je Mikić.

Lokomotiva će u subotu u 12. kolu gostovati prvoplasiranom Bosna Centrotransu, iz kojeg su istakli da maksimalno ozbiljno prilaze utakmici sa rukometašima iz Brčkog i podsjetili da su na posljednja dva gostovanja izgubili sa samo golom razlike (Maglaj - Lokomotiva 28:27, Leotar - Lokomotiva (27:26). Drugoplasirana Gračanica u Gornjem Vakufu-Uskoplju će igrati sa Slogom, koja ove sezone igra veoma dobro i bori se za sedmi trijumf.

Parovi i satnice 12. kola: subota: Slavija - Borac M:tel (17 časova), Bosna Centrotrans - Lokomotiva (18), Sloga (D) - Konjuh (19), Sloga (GV-U) - Gračanica (19), Derventa - Zrinjski (19), Leotar - Maglaj (20), Goražde - Vogošća PH (20).

Donacija za liječenje Bjedova

Utakmica Lokomotive i Borca je imala humanitarni karakter jer je prihod od ulaznica namijenjen za liječenje Borisa Bjedova iz Brčkog, koji treba da ide na transplantaciju bubrega.

"Prihod od ulaznica je bio 432 KM, a ljudi su donirali još 281 KM, tako da je donacija od utakmica 713 KM. Naš klub prati organizacije koje se bave humanitarnim radom i često učestvujemo u humanitarnim akcijama, a i sada smo osjetili potrebu da pomognemo Borisu Bjedovu, inače ocu jedne sportistkinje, da ode na liječenje. Želimo mu uspješno liječenje", rekla je Zvjezdana Nedić, član Upravnog odbora RK Lokomotiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije