Rukomet

Banjalučani večeras u "Boriku" traže malo čudo

Banjalučani večeras u "Boriku" traže malo čudo
Foto: Arhiva / Ilustracija | Banjalučani večeras u "Boriku" traže malo čudo

Vatreno srce, ali hladna glava. Čvrsto i snažno u odbrani i brzo i pametno u napadu. To je način kojim možemo da nadigramo rivala, kazao je Mirko Mikić, trener rukometaša Borac M:tela, koji u subotu u Banjaluci (20 časova) igraju revanš meč četvrtine finala Čelendž kupa protiv ekipe ĆSM Bukurešt.

Rumuni u "Borik" dolaze sa prednošću od šest golova (prvi meč dobili 25:19) i imaju veliku šansu da uđu u polufinale.

Ipak, u redovima "crveno-plavih" vlada optimizam da uz dobru igru i pune tribine mogu do, kako kažu, malog čuda.

"Rumuni svakako znaju šta ih čeka u 'Boriku', a naš glavni cilj u ovom meču je pobjeda. Ako nam se ukaže šansa da nadoknadimo tih minus šest - naravno da ćemo je iskoristiti, ali nećemo srljati. Iz jednog napada se ne mogu postići dva gola i moramo da gradimo meč iz napada u napad. Pretjerana euforija nije dobra, ali u svlačionici imamo nekoliko iskusnih igrača koji su igrali ovakve mečeve, tako da ne sumnjam da ćemo biti smireni kada treba, ali i vatreni u određenim trenucima. Ekipa vjeruje da može napraviti 'malo čudo', takođe i ja, tako da mislim da smo ostvarili sve preduslove da odigramo dobru utakmicu", kaže Mikić, koji nema problema sa sastavom i može da računa na najjaču postavu.

Šef stručnog štaba kaže da su u prvom meču u Rumuniji mogli izboriti i bolji rezultat, ali...

"U prvu utakmicu smo ušli previše bojažljivo i sa previše respekta prema njima, pa ni rezultat nije mogao biti drugačiji. Imali su devet golova prednosti, ali u drugom dijelu smo ih stisnuli i drugo poluvrijeme dobili sa tri gola prednosti. Sigurno je da dolaze u Banjaluku s određenom dozom straha i respekta prema nama", dodaje Mikić.

Plasman u polufinale bio bi veliki uspjeh za banjalučki klub i bh. rukomet.

"Mi smo, svakako, svoj takmičarski cilj u Evropi ispunili kada je u pitanju tekuća sezona, preskočili smo čak tri prepreke i prezimili na evropskoj sceni prvi put nakon 14 godina. Međutim, tu sigurno ne planiramo da se zaustavimo. ĆSK Bukurešt je favorit, ali i mi sigurno imamo šta da kažemo pred prepunim 'Borikom'. Dva puta nam je izmicao plasman u narednu fazu zbog jednog gola, sjećamo se svi Sandefjorda i Aragona i valjda je red da nas sreća ovog puta pogleda", kaže iskusni čuvar mreže Borca Bojan Ljubišić te dodaje:

"Ovo su utakmice gdje se ono najbitnije dešava u posljednjih 10-15 minuta, tako da moramo biti strpljivi od početka".

Ovaj meč ima i humanitarni karakter jer će prihod od ulaznica (koje koštaju pet KM) biti uplaćen za liječenje Predraga Duronjića iz Banjaluke, kojem je neophodna transplantacija bubrega i pankreasa u Italiji.

Kondić: Cilj ostvaren

Predsjednik Borac M:tela Saša Kondić rekao je da je pred klubom jedan od najvažnijih mečeva u posljednjih 15 godina, ali da je zadovoljan postignutim do sada u Evropi.

"Planirani rezultat u Čelendž kupu smo ostvarili plasmanom u osminu finala, a sve što je kasnije uslijedilo samo je šlag na tortu. Pozivamo navijače da dođu i bodre ove momke", kazao je Kondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije