Rukomet

Bojan Unčanin, trener RK Borac M:tel: Kasni start bh. lige poremetio planove

Bojan Unčanin, trener RK Borac M:tel: Kasni start bh. lige poremetio planove
Foto: i | Bojan Unčanin, trener RK Borac M:tel: Kasni start bh. lige poremetio planove

Radimo kako moramo, pomjeranje starta Premijer lige BiH za skoro mjesec dana je dosta toga poremetilo, a prema trenutnom rasporedu trebalo bi za pet dana da odigramo tri utakmice uključujući dvije u Čelendž kupu, rekao je Bojan Unčanin, trener rukometaša Borac M:tela.

Start lige zakazan je za 10. oktobar, a Borac u prvom kolu igra kao gost sa Slogom iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja, dok 13. i 14. oktobra igra protiv azerbejdžanskog Bakija drugo kolo Čelendž kupa.

"Ne znam iz kojeg razloga ovako kasno počinje liga, i to u srijedu, i kome odgovara prolongiranje. Mislim da je mogla da počne i 29. septembra, ali šta je - tu je. Ni raspored nam ne ide naruku. S obzirom na to da igramo evropske utakmice sa Bakijem 13. i 14. oktobra, pokušaćemo da utakmicu sa Slogom ne igramo u srijedu, možda da igramo 6. oktobra ili u nekom drugom terminu. U kontaktu smo s njima pa ćemo vidjeti", rekao je Unčanin.

Ono što je poznato jeste da će Banjalučani u subotu igrati na turniru u Visokom.

"To je jednodnevni turnir na kojem će igrati domaćin Bosna, Vogošća, Goražde i mi, i to će nam vjerovatno biti posljednje provjere pred zvanične utakmice", dodao je trener Borca.

Da li će prva zvanična utakmica biti sa Slogom ili sa Bakijem trebalo bi da bude poznato narednih nekoliko dana, a Borac sa šampionom Azerbejdžana oba meča igra u svom "Boriku".

"Pripremamo se za dvomeč sa Bakijem, ali nemamo mnogo informacija o rivalu i to nam otežava posao. Što se tiče igre i taktičkih postavki ne znamo ništa, ali znamo da imaju 4-5 reprezentativaca pa smo pronašli njihove utakmice i analizirali njihovu igru. Igramo dvije utakmice kod kuće i ako tu prvu ne odigramo na potrebnom nivou, biće u drugoj prilika za popravni. Očekujem da pobijedimo Baku, ne potcjenjujemo ih, ali vjerovatno će biti teže nego što mislimo. Oni su prvaci Azerbejdžana, imaju nekoliko reprezentativaca, tako da su ozbiljna ekipa", istakao je Unčanin.

Osim sa terminima i prolongiranjem prvenstva, Unčanina pomalo brinu i povrede igrača. Nekoliko ih je, kako kaže, rovito, dok Srđan Mijatović zbog povrede skočnog zgloba ne trenira oko 15 dana. Još nije poznato kada će biti u punom treningu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije