Rukomet

Borac dočekuje Vogošću u derbiju: Bodovi ostaju u Banjaluci

Borac dočekuje Vogošću u derbiju: Bodovi ostaju u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Borac dočekuje Vogošću u derbiju: Bodovi ostaju u Banjaluci

Biće teško odnijeti bodove iz Banjaluke, ovdje smo mi favoriti, rekao je danas Armin Marić, igrač RK Borac M:tel-a pred posljednji meč 4. kola Premijer lige BiH koji se sutra od 18 časova igra u sportskoj dvorani "Borik" protiv Vogošće.

Ovo će biti duel dvije neporažene ekipe u bh. eliti, s tim da Vogošća ulazi u meč nakon evropskog dvomeča dok su "crveno-plavi" odmarali i posvetili se treninzima. Sutra bi u tim prvaka BiH mogli da se vrate Marko Komnenović i Dean Šešić koji su se oporavili do povrede i već neko vrijeme treniraju sa ekipom.

"Oni su uz nas i Zrinjski favoriti za titulu prvaka. Igrali su međunarodna takmičenja, dok smo mi trenirali i mislim da bi to mogla da bude naša prednost", kazao je Marić.

Borac je ove sezone odigrao dva meča i savladali su Maglaj kod kuće i Zrinjski u Mostaru. S druge strane Vogošća ima tri trijumfa i to protiv Bosne, Goražda i Dervente pa će im ovo biti prvi derbi meč ove sezone. Obje ekipe već za vikend očekuju novi ispiti u domaćem šampionatu pa će tako Borac u goste Slaviji, dok će Vogošća da dočeka Maglaj.

"Sve će da zavisi od nas i cilj je da Vogošći ne damo nimalo šanse za pozitivan rezultat. Neće biti lako pošto su ozbiljan rival i očekuje nas težak i neizvjestan meč", zaključio je trener Bojan Unčanin.

Meč u sportskoj dvorani "Borik" bi trebalo da gledaju jedan od najboljih jugoslovenskih boksera, bivši amaterski i profesionalni prvak Evrope Marijan Beneš i najbolji biciklista BiH svih vremena Tanasije Kuvalja koji je nakon biciklističke karijere neizbrisiv trag ostavio i u automobilizmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije