Rukomet

Borac igra derbi s Bosnom, a UO dobija nove članove

Borac igra derbi s Bosnom, a UO dobija nove članove
Foto: Velibor Tripić | Borac igra derbi s Bosnom, a UO dobija nove članove

Rukometaši Borac M:tela u derbiju 13. kola dočekuju lidera Premijer lige BiH Bosnu iz Visokog, a duel u banjalučkoj dvorani "Borik" počinje u 17 časova.

Banjalučani žele da produže niz na četiri pobjede, respektuju rivala, ali i vjeruju u svoj kvalitet.

"Bosna je lider, veoma iskusna ekipa i zaslužuje respekt. Igra disciplinovano u napadu, ali odbrana im je najjače oružje i ako nađemo rješenje za odbranu napravićemo dobar rezultat", rekao je Mirko Mikić, trener Borca i pozvao publiku da podrži tim.

Bek Srđan Mijatović je pohvalio Bosnu, ali i istakao da on i saigrači ne bi smjeli da dovedu pobjedu u pitanje.

Dok se rukometaši spremaju za finiš polusezone, uprava Borca se sprema za rekonstrukciju. Borac bi danas na sjednici Upravnog odbora trebalo da dobije predsjednika, nasljednika Milana Radovića, kao i nekoliko članova UO.

"Razgovarali smo sa pojedinim ljudima koji će donijeti 'svježu krv' u upravu kako bi ovo tijelo radilo još bolje", rekao je Vladimir Branković, direktor Borca.

On se nada i skorom donošenju Zakona o sportu koji bi pomogao klubovima da lakše funkcioništu, a ovih dana je razgovarao sa čelnicima mađarskog kluba Komlo kako bi saznao kako njihovi klubovi dolaze do novca.

"Mađarska je napravila revoluciju u sportu i sigurno ima rješenja koji se i kod nas mogu primijeniti. Njihovi klubovi podnose Savezu prijedlog budžeta koji ide na provjeru a zatim im se vraća. Mađari su odredili sportove u koje firme mogu da ulože 10 odsto svog profita a da ne plaćaju porez na taj iznos, dio novca klubovi dobijaju od lutrije, a i država ulaže u infrastrukturu", rekao je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije