Rukomet

Borac tvrd orah Zagrebu

Borac tvrd orah Zagrebu
Foto: N.N. | Borac tvrd orah Zagrebu

Rukometaši Borac M:tela izgubili su od ekipe PPD Zagreb u prijateljskoj utakmici koja je u večeras odigrana u banjalučkoj dvorani "Borik".

Zagrepčani su duel nekadašnjih evropskih šampiona dobili rezultatom 28:27 (13:12). Učesnici Lige šampiona su bolje otvorili utakmicu, poveli su 9:5 ali je Borac u završnici smanjio razliku najviše zahvaljujući odličnom golmanu Bojanu Ljubišiću (10 odbrana u prvom dijelu, ukupno 18).

Banjalučani su u nastavku nakon nekoliko dobrih akcija poveli 21:20 a onda se uglavnom igralo gol za gol. 

Najefikasniji u Zagrebu, koji sa klupe predvodi Veselin Vujović bili su Ante Gadža sa osam golova i Filip Vistorop sa šest. Radivoj Ristanović je imao 17  odbrana, u ekipi Mirka Mikića se izdvojio Nemanja Vučićević sa osam golova. 

"Iako je Zagreb došao bez reprezentativaca i bez prepotentnosti, imali smo lijepu priliku da pobijedimo. Nisam zadovoljan igrom i kada počne prvenstvo moramo biti bolji", kazao je Mirko Mikić, trener Borca. 

Borac i PPD Zagreb će se sastati i u subotu (12 časova) u "Borik". Biće ovo treći test meč Borca u pripremnom periodu, pošto je prethodno u prijateljskoj utakmici pobijedio Maglaj (31:21).

"Borac je dobra, agresivna ekipa, koja igra ozbiljan rukomet. Zagreb je mlada ekipa, došli smo bez šest reprezentativaca Hrvatske i dva povrijeđena igrača. Bilo je dosta grešaka na obje strane, pobijedili smo ali ne bi bilo nezasluženo ni da je Borac pobijedio. Drago mi je što sam u Banjaluci i što sam vidio drage ljude", kazao je Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije