Rukomet

Brazilac za jači Borac

Brazilac za jači Borac
Foto: N.N. | Brazilac za jači Borac

Giljerm Linjares de Souza, juniorski reprezentativac Brazila, novi je rukometaš Borac M:tela. Ima potencijal, a Banjalučani očekuju da u "crveno-plavom" dresu pokaže pravi kvalitet.

Prvi Brazilac u dresu jednog bh. kluba rođen je 1998. godine, igra na poziciji desnog beka, a u Borac, s kojim je potpisao ugovor na dvije godine, stiže iz španske ekipe Klub Sisne, koji se takmičio u B diviziji. Prethodno je igrao za SG Handebol i Taubate.

"Linjares de Souza je igrač za duži period. Svi igrači sličnih kvaliteta u regionu su mnogo skuplji, a niko neće da potpiše ugovor na dvije ili tri godine, tako da smo se odlučili za Giljerma. Perspektivan je, dolazi iz Brazila, velike zemlje, koja dosta ulaže u rukomet posljednjih godina, i vjerujemo da će njegovo angažovanje biti dobar potez", rekao je Vladimir Branković, direktor Borca, i dodao da je Brazilac angažovan uz konsultacije sa trenerom Mirkom Mikićem, sportskim direktorom Dejanom Unčaninom i još nekim rukometnim stručnjacima.

Garancija nema, ali u Borcu vjeruju da su povukli pravi potez.

"Od ponuđenih desnih bekova na tržištu, koji se uklapaju u naš budžet, Linjares de Souza bi, gledajući budućnost, mogao da bude najbolje rješenje za nas. On će ovog mjeseca igrati na U-21 Svjetskom prvenstvu i nakon toga bi cijena mogla da mu skoči, tako da smo zadovoljni što smo ga doveli. Dečko je izrazio želju da napreduje i vjerujemo da u našem timu to može da ostvari. Istina, nije gotov igrač, ali mnogo obećava i uz dobar rad očekujemo da napreduje i da pokaže svoje pravo lice", rekao je Unčanin i dodao:

"Svjesni smo da njegovo angažovanje nosi određeni rizik, ali bi mogao biti i dobar poslovni potez, jer bismo možda mogli da ga prodamo, ako bude igrao kako očekujemo, pa da klub i zaradi jednog dana."

Borac privodi kraju sklapanje ekipe za sljedeću sezonu, u kojoj će pokušati da osvoji duplu krunu. Nakon nekoliko potpisa sa igračima koji su prošle sezone nosili dres Borca i dolaska Nemanje Vučićevića iz Vojvodine, u subotu su potpisani trogodišnji ugovori sa juniorima Srđanom Medakovićem i Jovanom Todorovićem. Takođe, u toku su pregovori sa osamnaestogodišnjim Dobojlijom Nikolom Jeremićem, koji igra na poziciji desnog beka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije