Rukomet

Ćopić: Pokažimo da je rukomet iznad pojedinca

Ćopić: Pokažimo da je rukomet iznad pojedinca
Foto: Ilustracija | Ćopić: Pokažimo da je rukomet iznad pojedinca

Damir Ćopić, koji je u subotu izabran za predsjednika Rukometnog saveza RS, oglasio se saopštenjem nakon što je, kako kaže, njegovo ime pominjano u negativnom kontekstu.

Podsjetimo da u Skupštini imaju dvije struje, jedna je 16. juna izabrala Marinka Umičevića za predsjednika, a druga Ćopića.

"Do danas se nisam oglašavao, jer sam se nadao da će, i pored svega, izbori proći u korektnoj atmosferi i da će rukometni radnici izabrati jednog od kandidata dostojanstveno. Ni moj prijatelj Umičević ni ja ne živimo od rukometa i želja nam je da idejama, elanom i iskustvima stečenim u drugim životnim sferama unesemo novu energiju u Savez i unaprijednimo njegov rad", napisao je Ćopić.

Dodaje da se na prvoj sjednici Skupštine vidjelo da niko nema dvotrećinsku većinu, ali i da tu nastupaju igrači sa klupe dočekavši svojih pet minuta.

"U svijetu rukometa postoji mnogo divnih ljudi, koji žele napredak, ali postoje i oni koji su svoju egzistenciju vezali za ovaj sport i koji su u stanju sve pokvariti ako osjete da možda više neće imati korist. Takvih ima u oba bloka i to je ono s čime se moramo izboriti zajedno. Ne želim da se koristim dijalogom iz filma 'Ničija zemlja' i da utvrđujem 'ko je prvi počeo rat', već da konstatujem da je rukomet u RS u pat poziciji i da iz dana u dan tone dublje", stoji u saopštenju u kojem Ćopić ističe:

"Apelujem da se pokuša pronaći zrno razuma i kompromis kako bi trofejni sport izašao iz blata i kako bi naša djeca s radošću odlazila na treninge i sa nadom da će zaigrati u klubovima iz RS čija se imena sa poštovanjem izgovaraju u svijetu i koji su cjenjeniji negdje daleko nego kod nas. Da li je rješenje u nekoj legendi ovog sporta u RS, koji su danas daleko od rukometa, ili u uspješnom privredniku koji ne pripada nijednom 'taboru', ne znam, ali jedino u šta sam siguran jeste da predstavnici regionalnih saveza moraju sjesti za isti sto i pronaći rješenje. Pokažimo da je rukomet iznad svakog pojedinca."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije