Rukomet

Darko Savić: Borac se diže iz pepela

Darko Savić: Borac se diže iz pepela
Foto: N.N. | Darko Savić: Borac se diže iz pepela

Ženski rukometni klub Borac od kluba koji je prije sedam mjeseci bio na rubu gašenja danas je kolektiv u kojem se kuju planovi za povratak u Premijer ligu BiH. Takođe, dugovi su vraćeni, rekao je Darko Savić, novoizabrani direktor Borca.

On je od decembra, kada je trofejni banjalučki klub dobio novo rukovodstvo, bio u Upravnom odboru, a sada je direktor. Priznaje da je bio pomalo iznenađen kada je predložen za tu funkciju, ali kako je i ranije odrađivao veliki dio poslova koje obavlja direktor, izbor na ovu poziciju bio je logičan potez uprave. Pred čelnicima kluba je puno posla, ali mnogo je i urađeno proteklih mjeseci.

"Funkciju sam prihvatio jer funkcionišemo odlično kao tim, konstantno radimo u kompletnom sastavu i svi imamo isti cilj, a to je da se Borac vrati tamo gdje pripada - u Premijer ligu BiH i da ponovo osvaja trofeje", rekao je Savić, koji je i jedan od glavnih sponzora kluba.

Ono što je bio veliki teret za klub su loše finansije i dugovi, koji su iznosili više  80.000 KM krajem prošle godine.

"Dugovi su vraćeni i finansijski smo se stabilizovali. Nemamo neriješenih sudskih sporova, opasnost od blokade računa je prošla. Dug je na papiru iznosio više od 80.000 KM, ali dogovorima smo ga smanjili. Tako je trener Rade Unčanin klub tužio prije četiri-pet godina, ali je iznos od 10.000 KM s kamatama i troškovima suđenja dostigao cifru od 19.000, ali je prihvatio poravnanje na 3.000 KM. Bivša igračica Armina Marić je imala sudsko rješenje na 9.000 KM, ali je dobrovoljno, kao vid donacije, klubu uplatila kompletnu kamatu, bivši trener Bojan Crnomarković je, takođe, oprostio dio duga i kompletnu kamatu. Sve je to dokaz da ljudi vjeruju u ovu upravu na čelu s predsjednicom kluba gospođom Nadom Tešanović i da oni svi vole Borac", izjavio je Savić i dodao da su izmireni dugovi za poreze, kao i da je klub dobijao tužbe kada su bili loši međuljudski odnosi u Borcu.

Paralelno s rješavanjem finansijske situacije, čelnici Borca su radili i na sportskom dijelu. Uslovi za treniranje i rad su podignuti na viši nivo kroz angažovanje cijelog UO.

"S trenerom Nikolom Bijelićem je produžen ugovor, a i pojačali smo ekipu. U Borac se vratila Božana Ćutković, najbolji strijelac prijedorske Mire iz prošle sezone sa 190 golova, i biće veliko pojačanje. Napravili smo dobar tim, osjeti se dobra hemija i atmosfera i želimo prije svega da od mladih igrača napravimo dobre ljude, pa onda sportiste i pobjednike. Ove godine nam je cilj da osvojimo Prvu ligu RS i da se vratimo u Premijer ligu", istakao je Savić.

Rukometašice će pripreme početi krajem avgusta, a takmičenje u Prvoj ligi RS počinje početkom oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije