Rukomet

Doborac vjeruje u konačni trijumf

Doborac vjeruje u konačni trijumf
Foto: N.N. | Doborac vjeruje u konačni trijumf

Rukometaši Gračanice revanš utakmicu trećeg kola Čelendž kupa sa Duklom dočekaće sa pet golova zaostatka.

Utakmica u Gračanici je na programu 24. novembra.

Češki tim je u nedjelju u Pragu slavio rezultatom 26:21 (11:7) i tako opravdao ulogu favorita. Iz Gračanice su istakli da su u utakmicu ušli dosta nervozno i sa previše respekta prema protivniku, ali da su ubrzo shvatili da se mogu nositi sa Duklom. Pri rezultatu 7:7 u 20. minutu susreta Gračanica je imala napad za vođstvo, ali je šut Adnana Tufekčića zaustavila prečka. Uslijedila je serija domaćina od 6:0 na kraju prvog i na početku drugog poluvremena, da bi ekipa trenera Damira Doborca uzvratila serijom 4:0 i u 39. minutu prišla na 12:14. Nakon perioda dobre i lošije igre na obje strane viđena je serija četiri vezana gola Dukle za vođstvo od 26:19 (58. minut).

"Iskreno, gledajući ime protivnika, sa pet golova razlike bismo bili zadovoljni, ali slika na terenu govori drugačije. Dukla je ekipa s kojom se može igrati, tako da nisam zadovoljan rezultatom. Ali, bitno je da je rezultat aktivan, imamo šansu da dobrom igrom u revanšu nadoknadimo pet golova razlike i vjerujem u prolaz dalje. Dukla je dobra ekipa, uigrana, vidi se da su dugo zajedno, ali sve ćemo učiniti da ostvarimo konačnu pobjedu", rekao je Damir Doborac, trener Gračanice.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Matej Klima sa osam golova i Jakub Zelenka sa šest, dok je u redovima bh. predstavnika, kojeg je bodrilo stotinak Gračanlija, najefikasniji bio Dušan Živanov sa  šest golova. Po četiri su postigli Vladimir Tomić i Tufekčić.

Trener Dukle Danijel Čurda je zadovoljan igrom svog tima.

"Nakon ligaških utakmica u kojima odbrana nije bila najbolja, a nedjelju smo bili dobri. Protivniku smo dozvozili da postigne samo 21 gol, ali žalim što smo napravili nekoliko grešaka u napadu. Gračanica je bila dobar protivnik i očekujem tešku utakmicu u revanšu", rekao je Čurda.

Bh. tim će u revanšu biti jači za Adija Džinovića, koji nije igrao zbog crvenog kartona u prethodnom nastupu u evropskom takmičenju, ali za rukometaše Gračanice nema odmora, jer ih već sutra čeka redovno 10. kolo Premijer lige BiH u okviru kojeg igraju sa Iskrom u Bugojnu. Doborac ističe da je to teško gostovanje i da njegov tim mora maksimalno angažovano i dobro odigrati kako bi upisao trijumf i ostao u vrhu tabele.

Podsjetimo da u Čelendž kupu igra još jedan bh. predstavnik - Vogošća Poljine Hills. Vogošćani će obje utakmice sa AEK-om igrati u Atini. Prva je na programu 22. novembra, a revanš dan kasnije.

Hadžići eliminisani

Rukometašice Hadžića eliminisane su u trećem kolu Čelendž kupa, a bolje od njih bile su igračice Madeire. Obje utakmice su igrane za vikend u Portugalu. Nakon subotnje pobjede Portugalki od 37:23, u nedjelju je bilo 28:28. Ekipa Madeire je u završnici prvog poluvremena napravila seriju 6:0 te na odmor otišla s plus jedan (13:12). U nastavku se igralo gol za gol. U domaćem timu najefikasnija je bila Klaudija Fernandes Agiar sa 11 golova, a u Hadžićima su po devet postigle Lana Lončar i Maja Knezović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije