Rukomet

Golić pomaže Rađi

Golić pomaže Rađi
Golić pomaže Rađi

Vojislav Rađa, selektor rukometne reprezentacije BiH, posljednjih dana radi na realizaciji ideje da u stručni štab uključi nekoliko novih imena. Među njima je za sada sigurno Nebojša Golić, proslavljeni bh. rukometaš. Golić nije zvanično objavio kraj igračke karijere, ali već duži period ne bavi se aktivno rukometom.

Selektor je već obavio razgovor sa Nebojšom Golićem i dogovorio njegovo uključivanje u stručni štab. Osim njega, u narednom periodu selektoru bi trebalo da pomaže još nekoliko ljudi, među kojima se spominju Josip Glavaš, Zdenko Grbavac, ali i još jedno proslavljeno ime našeg rukometa o kojem će javnost na vrijeme biti obaviještena.

"S obzirom na to da je moj pomoćnik Emir Junuzović doživio nezgodnu povredu tetive, na njega neću moći računati duži period. No, nije to jedini razlog zbog kojeg sam se odlučio pojačati stručni štab. Jednostavno je potrebno mnogo više ljudi nego što je do sada bio slučaj, kako bi funkcionisali na najbolji mogući način. Za sada je sigurno da će u stručni štab ući Golić, koji će biti neka vrsta sprege između igrača i stručnog štaba. Također, s nama bi aktivnije trebalo da radi i Josip Glavaš iz Stručne komisije Rukometnog saveza BiH", priča Rađa i nastavlja:

"Osim direktora Mirze Muzurovića, za logistiku bi trebalo da bude zadužen Stanislav Mucić, koji će imati funkciju tim menadžera. On će u reprezentaciji biti kao član Predsjedništva RS BiH, a time ćemo dobiti na ozbiljnosti, ali i pojačati logistiku. Osim njih, planiramo u stručni štab uključiti još jednog proslavljenog bivšeg reprezentativca, ali o njegovom imenu ćemu ukoliko postignemo dogovor", završio je Rađa.

Rukometna reprezentacija BiH okupiće se 3. januara u Tesliću, a dva dana kasnije u Kovilovu će odigrati prijateljski susret sa Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije