Rukomet

Goran Daničić, rukometaš Borac M:tela: Nema laganih utakmica

Goran Daničić, rukometaš Borac M:tela: Nema laganih utakmica
Foto: N.N. | Goran Daničić, rukometaš Borac M:tela: Nema laganih utakmica

​Goran Daničić, rukometaš Borac M:tela, ističe da je kao i uvijek banjalučkom timu cilj titula, ali i da se ozbiljno mora pristupiti svakoj utakmici u Premijer ligi BiH u kojoj "crveno-plavi" borbu za najviši plasman počinju sutra.

Ekipa trenera Mirka Mikića je prošle godine osvojila Kup BiH i bila druga u ligi, a sada želi korak više.

"Borcu su uvijek cilj najviši plasmani, i ove sezone je cilj titula i borićemo se da je osvojimo. Sistem je takav da je svaka utakmica bitna (nema više plej-ofa, završni plasman određuje se na osnovu osvojenih bodova). Nema laganih mečeva, ne smijemo kiksati na 'malim' utakmicama i nikoga ne smijemo potcijeniti", rekao je Daničić za "Nezavisne" i o favoritima za titulu dodao:

"Konkurencija je jaka. Dobojska Sloga je jedna od jačih ekipa, Gračanica je uvijek nezgodna, tuzlanska Sloboda je sada ušla u ligu, ali ima veoma iskusnu ekipu i treba je ozbiljno shvatiti. Tu su Vogošća, koja se pojačala, aktuelni šampion Izviđač... gostovanja Konjuhu i Maglaju su uvijek nezgodna i ko kod njih slavi, upisao je važne bodove. Dosta je dobrih ekipa i neće biti lako doći do trofeja. Dugo je prvenstvo, vidjećemo kako je ko uigran i koliko može da pokaže ove sezone."

Vicešampion BiH u borbu za titulu ulazi u izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu i sa četiri nova igrača - Giljermeom Linjaresom de Souzom, Nikolom Jeremićem, Nemanjom Vučićevićem i Vukašinom Rakocijom. Oni su odigrali nekoliko prijateljskih utakmica za Borac, dok će zvanični debi imati sutra pošto nisu bili licencirani za duel sa Olimpijakosom u EHF kupu.

"Mislim da smo jači nego prošle sezone, ali dok zvanične utakmice ne počnu, ništa ne mogu tvrditi. Možda nam nedostaje još malo da se uklopimo i da budemo oni pravi, ali vjerujem da će to biti uskoro", rekao je Daničić, jedan od najboljih igrača Borca.

Prvi meč u bh. ligi "crveno-plavi" igraju sutra od 18 časova na svom terenu sa tuzlanskom Slobodom.

"Igrače Slobode dobro poznajem, sve su to iskusni rukometaši i ne smijemo ih potcijeniti, kao ni neku drugu ekipu. Ali, mi treba da imamo pravi pristup igri i ako se to desi, mislim da ne bi trebalo biti problema, barem ne kada igramo kod kuće", rekao je Daničić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije