Rukomet

Jošić: Sjednica Skupštine nije bila potrebna

Jošić: Sjednica Skupštine nije bila potrebna
Foto: N.N. | Jošić: Sjednica Skupštine nije bila potrebna

Željko Jošić, predsjednik Regionalnog rukometnog saveza Banjaluka, oglasio se povodom izjava predstavnika pet klubova ali i potvrdio da redovna sjednica Skupštine RRS Banjaluka nije održana iako po Zakonu o sportu je moraju održati najmanje jednom godišnje.

"RRS Banjaluka je osnovan 2014. Tačno je da nije bilo redovnih sjednica Skupštine, nisu održane jer Upravni odbor nije smatrao da treba, a redovna izborna će biti u oktobru. Kada govorimo o skupštinama, Rukometni savez RS nije četiri godine održao Skupštinu. Takođe, Vladimir Branković (direktor RK Borac M:tel) mi je rekao da je zainteresovan za funkciju predsjednika RRS Banjaluka", rekao je Jošić, navodeći da nije bilo razloga da podnosi ostavku prije izbora.

Jošić se oglasio nakon izjava Brankovića, Marinka Umičevića, potpredsjednika Borca, koji je uz Damira Ćopića, kandidat za predsjednika RSRS, te Aleksandra Miljuša, predsjednika Prijedora, Vojislava Rađe, predsjednika Sloge, Veselina Krunića, predsjednika Leotara i Saše Stojčića direktora Kozare, koji podržavaju Umičevića i traže promjene u RSRS.

"O Umičeviću ne želim ništa loše reći, ali se vidi da ne razumije propise. Na njegov komentar o komesarima (da kolo vode – op.a.) mogu reći da komesari nemaju pravo odlučivanja, oni rukovode takmičenjem u skladu sa propozicijama. Rađa je glavni mešetar. Priča o Verifikacionoj komisiji a na Skupštini je bio ispred škole rukometa Kiko Teslić koja ne postoji. Zašto nije bio ispred Regionalnog saveza ili Sloge....", dodao je Jošić.

Dodao je da zahtjev Borca za vanrednom Skupštinom RRS Banjaluka nije bio legitiman, jer neki potpisnici zahtjeva nemaju pravo glasa, te da je u Savezu registrovano 14 klubova. Takođe, naveo je da RRS Banjaluka dobro funkcioniše, da nije bilo finansijskih zloupotreba, da su tri reprezentacije išle na turnire, da je formirana udruženja sudija i trenera...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije