Rukomet

Kapić stigao u Vogošću, potraga za bekovima

Kapić stigao u Vogošću, potraga za bekovima
Foto: Ilustracija | Kapić stigao u Vogošću, potraga za bekovima

Rukometaš Mirza Kapić prešao je iz visočke Bosne u Vogošću PH i peto je pojačanje kluba pred narednu sezonu. U planu je dovođenje još dva igrača.

"Prepoznao sam Vogošću kao klub uz kojeg mogu još više napredovati, te mislim da Vogošća može napraviti veliki rezultat. Svom budućem timu, saigračima, želim dosta sportske sreće i da nas povrede zaobiđu", rekao je Kapić, koji igra na poziciji desnog krila.

Kapić je sedam godina igrao za katarsku ekipu El Qiada, nastupao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Katara, te bio učesnik dva svjetska prvenstva. Tri puta je osvajao zlato na Azijskom prvenstvu, saopšteno je iz Vogošće.

Prethodno su u Vogošću došli Haris Buljina, Arman Beširević, Miloš Prodanović i Vanja Smiljanić, a biće još novajlija u timu.

"Vogošća se sprema za nastup u Čelendž kupu, Premijer ligi BiH i Kupu BiH i vjerujem da ćemo uz još dva pojačanja imati dobru ekipu. I prošle sezone je Vogošća imala dobre pojedince, ali možda ekipa nije dobro bila selektovana. Sada pokušavamo napraviti bolji tim", rekao je Bojan Unčanin, trener Vogošće za "Nezavisne" i dodao:

"Tražimo igrače na pozicijama desnog i lijevog beka. Kod nas ponuda slobodnih igrača na tim pozicijama nije na zavidnom nivou, ali vjerujem da ćemo naći prve igrače. Dosta igrača je otišlo, imaćemo sedam – osam novih, tako da neće biti lako posložiti sve u kratkom vremenskom roku, ali kako vrijeme bude odmicalo igraćemo sve bolje."

Plan je da Vogošćani pripreme počnu 29. jula, ukoliko start Premijer lige bude 14. septembra.

"S obzirom da se još ne zna ni koliko će ekipa igrati u Premijer ligi, ni koji će biti format takmičanja, očekuje nas još jedno neizvjesno ljeto", rekao je Unčanin podsjećajući da je prošle godine početak lige prolongiran za mjesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije