Rukomet

Krivična prijava za odlazak na Skupštinu Rukometnog saveza BiH

Krivična prijava za odlazak na Skupštinu Rukometnog saveza BiH
Foto: N.N. | Krivična prijava za odlazak na Skupštinu Rukometnog saveza BiH

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza RS, pozvao je delegate iz RS da u subotu ne idu na sjednicu Skupštine RS BiH na kojoj bi trebalo da se odlučuje o promjeni sjedišta RS BiH iz Sarajeva u Istočno Sarajevo kako bi Savez dobio poreski ID broj. Takođe, smatra da prvo novo rukovodstvo RS RS treba da i zvanično preuzme funkciju.

"Svi iz RS koji odu na sjednicu dobiće krivičnu i disciplinsku prijavu. Može se još malo sačekati da preuzmemo funkciju, vidimo šta dobijamo, a šta gubimo i da se konsultujemo s našim Ministarstvom porodice, omladine i sporta, da vidimo šta znači da RS BiH pređe u RS sa milionskim gubicima. Po Statutu RS BiH je nastao 2017, a prije toga su nastali milionski dugovi. Zašto je RS RS dozvolila rad takvom savazu, ko je napravio te dugove", pita se Umičević.

Vladimir Branković, direktor Borca, istakao je da je izbjegavanje vraćanja dugova (to bi se desilo promjenom poreskog broja) krivično djelo, da su protiv promjene sjedišta Saveza i mnogi klubovi u FBiH, ali i da bi sjednica bila validna, iz svakog naroda mora glasati po 12 delegata. Što se tiče RS RS, Umičević ni u petak nije zvanično preuzeo funkciju predsjednika. Nedavno je Osnovni sud u Banjaluci donio odluku da je sjednica Skupštine u Doboju na kojoj je Umičević izabran legalna, a ne ona koja je održana u Banjaluci, međutim primopredaja nije izvršena.

"Pokušali smo da po drugi put izvršimo primopredaju, sastali smo se sa generalnim sekretarom Saveza Elvisom Jaćimovićem, koji nas je obavijesio da je prije dva-tri dana dobio rješenje Suda i da će s istim upoznati predsjednika u prethodnom sazivu Zdravka Milićevića. Da li će se Milićević žaliti na odluku Suda ne znam", rekao je Vojislav Rađa, predsjednik Primopredajne komisije.

Umičević je istakao da odugovlačenjem primopredaje gubi rukomet i da će tražiti da se pokrene krivična odgovornost za organizatore sjednice u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije