Rukomet

Kup BiH za rukometaše: Četiri želje, jedan trofej

Kup BiH za rukometaše: Četiri želje, jedan trofej
Foto: N.N. | Kup BiH za rukometaše: Četiri želje, jedan trofej

Zavjesa na rukometnu sezonu biće spuštena ovog vikenda u Banjaluci, koja će biti domaćin finalnog turnira Kupa BiH za rukometaše.

Svim učesnicima, ekipama Borca, Zrinjskog, visočke Bosne i Konjuha, želja je podići posljednji trofej u sezoni.

Prvo polufinale biće finale prije finala, jer je žrijeb htio da se za finale bore prošlogodišnji šampion i aktuelni osvajač Kupa Borac i Zrinjski. Filip Vistorop, rukometaš Zrinjskog, vjeruje da njegov tim može da osvoji trofej, a za njega će to biti posebno bitno jer se oprašta od mostarskog kluba.

"Idemo na pobjedu, dolazimo sa velikom ambicijom u Banjaluku i željom da pehar odnesemo u Mostar. Malo je iznenađujuće što nema Vogošće i Izviđača na završnom turniru, ali Konjuh i Bosna su dobre ekipe. Pobjeđivali su nas, tako da očekujem neizvjesne utakmice", rekao je Vistorop, koji će ubuduće nastupati za Zagreb.

Sa velikim očekivanjima završnicu najmasovnijeg bh. takmičenja dočekuju Banjalučani, koji bi nakon prošlosezonske titule bili prezadovoljni i da drugu sezonu zaredom osvoje trofej.

"Borac uvijek ide na trofeje. Biće teško, mi smo neki blagi favoriti zbog domaćeg terena, ali kada su u pitanju naši dueli sa Zrinjskim - nema favorita. To su pokazale i prvenstvene utakmice. Ipak, ovo će biti sasvim drugačija utakmica. Nadamo se velikoj podršci navijača, koja bi mogla biti odlučujuća za plasman u finale", ističe golman Borca Bojan Ljubišić.

Odmah po završetku prvog polufinala, na teren će izaći rukometaši visočke Bosne i Konjuha. Biće to prilika da se nakon dužeg vremena jedna od ove dvije ekipe izbori za utakmicu vrijednu trofeja.

"Kup je uvek interesantan jer svi klubovi imaju šansu boriti se za najviši domet. Ovde je sve otvoreno i sve ekipe imaju podjednake šanse da trijumfuju. Mi smo spremni, svi igrači su na raspolaganju, želimo osvojiti pehar i pokušaćemo postići najbolji rezultat, a u ovom trenutku to je plasman u finale", najavio je trener Konjuha Žikica Milosavljević.

I u taboru Visočana tinja nada da će u nedjelju igrati veliko finale u dvorani "Borik". U Bosni smatraju da su za nijansu kvalitetniji rival u odnosu na tim iz Živinica.

"Nadamo se finalu jer niko ne ide da izgubi. Imamo svoje šanse, ako budemo odigrali onako kako želimo neće biti problema. Odlučiće nijanse, baš kao i u drugom polufinalu", naglasio je strateg Bosne Edhem Sirćo.

Raspored

Subota (polufinale):

17 časova: Borac M:tel - Zrinjski

19.30: Bosna Centrotrans - Konjuh

Nedjelja: Finale, 17 časova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije