Rukomet

"Loš nastup Borca neće nas zavarati"

"Loš nastup Borca neće nas zavarati"
Foto: N.N. | "Loš nastup Borca neće nas zavarati"

Rukometaši Borac M:tela žele da poprave utisak iz prošle utakmice i odigraju dobar meč u subotu u Goraždu. Sa ekipom Goražda se sastaju u okviru devetog kola Premijer lige BiH.

"Poraz od Gračanice, koja nam je očitala rukometnu lekciju na našem terenu, ostavio je trag na ekipi, ali u posljednja dva dana sve izgleda bolje. Nadam se da će u Goraždu biti sve kako treba i da ćemo se ponašati kao na posljednjim treninzima i u tom slučaju imamo šanse da donesemo tri boda iz Goražda. Goražde možda ima nešto lošiji roster nego ranije, ali to je uvijek nezgodno gostovanje", rekao je Mirko Mikić, trener Borca.

On najvjerovatnije neće računati na Luku Kneževića, koji je dobio nezgodan udarac u nogu, a pod znakom pitanja je golman Bojan Ljubišić.

"Ljubišić duže ima problema sa leđima. Otežavajuća oklnost je što je pred nama put od sedam-osam sati, ali tu su Slađan Subotić i Lazar Bera", dodao je Mikić.

Goran Daničić, rukometaš Borca, vjeruje da će Borac odigrati dobro:

"Nadam se da ćemo pobijediti i sa većim samopouzdanjem dočekati duel sa Izviđačem sedam dana kasnije (u srijedu Borac igra sa Drinom). Svaka ekipa ima uspona i padova, treba da zbijemo redove i da dobijemo sve do kraja. Izvukli smo pouke iz prethodne utakmice, pošteno su nas pobijedili, ali imali smo i mi nekih problema unutar ekipe. Nismo rivala dočekali u dobrom raspoloženju i sigurno ćemo im se revanširati."

Trener Goražda Elvir Hošo ulogu favorita prepušta Borcu.

"Borac je uvijek imao jaku ekipu, favorit je i u ovoj utakmici, a trenutna lošija igra teško da će ikoga zavarati. Najveća snaga Borca je golman Bojan Ljubišić i ako njemu krene, nema te ekipe koju Borac ne može dobiti, a nadam se da se to neće desiti u subotu ako nastupi. Očekujem da pred našom publikom odigramo fer i korektnu utakmicu u kojoj može da presudi trenutak inspiracije jedne ili druge ekipe. Mi ćemo pokušati odigrati što bolje", rekao je Hošo.

On je dodao da je njegov tim, koji ima dvije pobjede i šest poraza, imao teži raspored na startu sezone i da se nada da idu bolji dani za Goražde.

Bosna Vispak gostuje posljednjeplasiranoj Drini (skor 0:8), Izviđač dočekuje Leotar, a u jednom od mečeva sastaće se dobojska Sloga i Vogošća PH.

Parovi

Subota, 18 časova: Izviđač CO - Leotar, 19: Konjuh - Sloboda, Sloga (Doboj) -  Vogošća PH, Maglaj - Iskra, Sloga (Gornji Vakuf - Uskoplje) - Slavija, 20: Goražde - Borac M:tel, Drina - Bosna Vispak. Ranije igrano: Gračanica - Lokomotiva 27:25.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije