Rukomet

Matija Špikić za "Nezavisne": Borac je veliki klub, neće biti lako

Matija Špikić za "Nezavisne": Borac je veliki klub, neće biti lako
Foto: N.N. | Matija Špikić za "Nezavisne": Borac je veliki klub, neće biti lako

Matija Špikić, novi golman Rukometnog kluba Olimpijakos iz Atine, narednih sedmica će se upoznati sa novim klubom, ali i sa banjalučkim Borac M:telom, rivalom u kvalifikacijama za Kup EHF.

Žrijeb je odlučio da se ova dva tima sastanu u prvom kolu kvalifikacija za Kup EHF, a prvi duel je na programu 31. avgusta ili 1. septembra u Atini.

"U posljednje vrijeme nisam pratio Borac, ali znam da je prije bio jako dobar i da je to veliki klub. Ima vremena da se upoznam sa trenutnim kvalitetom ekipe, ali siguran sam da neće biti lagane utakmice. Očekujem dobre mečeve", rekao je Špikić za "Nezavisne".

Upoznavanje slijedi i s Olimpijakosom:

"Tako je. Nedavno sam potpisao ugovor i tek treba da se u potpunosti upoznam sa klubom i saigračima. Zadovoljan sam što sam došao u Olimpijakos. To je velika organizacija, prvi dojam je dobar, a vidjećemo za dalje", rekao je dvadesettrogodišnji Varaždinac i dodao: "Pripreme počinju ovog tjedna. Ekipa je izmijenjena u odnosu na prethodnu sezonu, ali nije bilo previše promjena, dva-tri igrača su otišla, isto toliko je došlo, tako da je okosnica tima ista. Dobra je ekipa - Olimpijakos je dvije godine bio prvak Grčke. Iste ambicije ima i naredne sezone i, naravno, da što bolji nastup zabilježi u EHF kupu."

Za upoznavanje sa novih klubom Špikiću će mnogo značiti i to što je u klubu Petar Bubalo.

"Lijepo je imati nekog svog u klubu, pričati na našem jeziku. On je u Atini već neko vrijeme i biće mi lakše", kaže mladi golman.

Špikić je u rukometne vode uplovio kao sedmogodišnjak u RK Ludberg. Kasnije je otišao u Varaždin, s kojim je bio drugi u Kupu Hrvatske i dva puta treći u Prvenstvu Hrvatske, a nakon jedne sezone u švedskom AIK-u je stigao u redove grčkog šampiona. Želi što više klupskih trofeja, ali i uspjeh u reprezentaciji Hrvatske.

"Idem postepeno, vjerujem da će Olimpijakos biti dobar korak u mojoj karijeri, a želim da budem jedan od najboljih na svijetu. Takođe, nastupi za reprezentaciju su mi san. Želio bih biti u reprezentaciji stalni član. Ima još dosta do toga, ali boriću se i, naravno, želio bih osvojiti medalju sa Hrvatskom", rekao je Špikić, koji je sa Hrvatskom bio četvrti na juniorskom Evropskom prvenstvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije