Rukomet

Meč Borac - Gračanica biće registrovan postignutim rezultatom

Meč Borac - Gračanica biće registrovan postignutim rezultatom
Foto: N.N. | Meč Borac - Gračanica biće registrovan postignutim rezultatom

Utakmica osmog kola između rukometaša Borac M:tela i Gračanice (21:25) biće registrovana postignutim rezultatom, rekao je danas Marinko Umičević, potpredsjednik Rukometnog saveza BiH.

Na sjednici Upravnog odbora Saveza, pored ostalog, razgovarano je o slučaju "Šahdanović". Naime, Borac se žalio tvrdeći da Šahdanović nije imao pravo da igra taj meč jer je registrovan u Rukometnom savezu Austrije. Iako Šahdanović nekoliko godina igra u BiH, njegov slučaj je dospio u javnost kada ga je Gračanica željela registrovati za Čelendž kup. Tada je iz Evropske rukometne federacije (EHF) saopšteno da je registrovan u Austriji i da nema pravo nastupa za bh. klub.

"Čekamo odluku EHF-a, ali utakmica će biti registrovana postignutim rezulatatom", rekao je Umičević.

Umičević je danas i zvanično predao dužnost predsjednika Slobodanu Zadri.

"Izvršena je primopredaja dužnosti. Kada sam preuzeo funkciju predsjednika Savez je bio u mraku, nije radila kanacelarija, a onda je došlo vrijeme da na računu imamo 200.000 KM, što se nije desilo 10 godina, reprezentacija je nastupila na Evropskom prvenstvu, dosta toga je urađeno i na Zadri je da nastavi da unapređuje rad RS BiH", rekao je Umičević, koji će biti potpredsjednik Saveza.

Takođe, na sjednici je potvrđeno da će Muhamed Toromanović biti v.d. sportskog dikrtora muške reprezentacije, a UO nije prihvatio da se izabere generalni sekretar već je odlučeno da se raspiše konkurs. Konkurs će biti raspisan i za domaćine završnih turnira Kupa BiH. Žrijebom je odlučeno da branioci trofeja rukometaši Borac M:tela u polufinalu igraju sa Sloboda Solanom, a Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) i Izviđač CO, dok su polufinalni parovi ženskog turnira Izviđač - Grude i Hadžići - Krivaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije