Rukomet

Milan Dakić ostaje "crveno-plavi" uprkos ponudama iz inostranstva

Milan Dakić ostaje "crveno-plavi" uprkos ponudama iz inostranstva
Foto: N.N. | Milan Dakić ostaje "crveno-plavi" uprkos ponudama iz inostranstva

Pripreme za sezonu punu nepoznanica danas su počeli rukometaši Borac M:tela, a problem manje za aktuelnog prvaka BiH svakako je odluka Milana Dakića da ostane član "crveno-plavih".

Dakić, koji igra na poziciji srednjeg i lijevog beka, uprkos ponudama iz inostranstva ostaće u Borcu i naredne sezone. Njegov odlazak je bio skoro pa gotova stvar, ali on se juče pojavio na početku priprema i tako jasno stavio do znanja da ostaje u redovima prvaka BiH.

"Prošle sedmice smo se dogovorili, doduše još nismo zvanično potpisali ugovor, ali očekujem da će se to desiti u narednim danima. Moram da kažem da mi je lepo bilo prethodne dve godine pa sam i pored ponuda iz inostranstva odlučio da ostanem", rekao je Dakić.

On je istakao da se nada da će u timu ostati i Nemanja Vučićević sa kojim, kako kaže, ima odličnu saradnju.

"On je odličan igrač i mnogo bi nam značio. Vidim da se pominje i dolazak Saše Puljizovića sa kojim sam igrao pola godine u Šapcu, sjajno smo sarađivali i sigurno bi dodatno podigao kvalitet naše igre", kazao je Dakić.

Iako Banjalučani pokušavaju da sklope igrački kadar koji će u sezoni pred nama pokušati da odbrani titulu prvaka BiH - mnogo je nepoznanica. Ne zna se kada će početi Premijer liga, a uskoro bi moglo da dođe i do odluke da li će se "crveno-plavi" vratiti u regionalnu SEHA ligu. Svi ciljevi u sezoni pred nama će zavisiti od finansijske konstrukcije, a očekuje se i najavljena pomoć institucija RS.

Mirko Mikić, trener Borac M:tela, će čini se bez obzira na sve ima dosta podmlađen sastav na raspolaganju. Bez obzira na to ne traži izgovore jer je svjestan šta znači igrati u dresu na kojem je grb Borca.

"Grb i reputacija nam nalažu da radimo čak i mnogo jače nego pred početak prošle sezone jer imamo dosta mladih momaka koje treba uobličavati", izjavio je Mikić.

Ono što je takođe vrlo neizvjesno u ovom trenutku jesu i kontrolne utakmice tokom priprema, ali ono što se zna jeste da će ekspedicija Borca sedam dana provesti u Banji Vrućici, gdje će imati optimalne uslove za rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije