Rukomet

Muke s povredama pred evropski izazov

Muke s povredama pred evropski izazov
Foto: N.N. | Muke s povredama pred evropski izazov

Rukometaši Borac M:tela sa velikom željom za dobrim nastupom, ali i sa nekoliko povrijeđenih igrača danas putuju u Rumuniju, gdje će u subotu odigrati prvu utakmicu četvrtfinala Čelendž kupa s ekipom CSM Bukurešti.

"Naš rival je u dobroj formi. Vezao je četiri pobjede, među kojima je i ona ostvarena u srijedu na gostovanju ozbiljnoj ekipi Baja Mare, a nedavno je pobijedio učesnika Lige šampiona Dinamo. Radi se o dosta jakoj ekipi, posebno u odbrani. Imaju mnogo reprezentativaca s obzirom na to da je pravilo u Rukometnom savezu Rumunije da stranac u klubu mora imati najmanje 20 nastupa za reprezentaciju i po tome znate da se radi o vrhunskim igračima. Glavne snage su im lijevi bek Brazilac Tešeira i Pozer, prvi pivotmen Brazila, tu je i Timencev kojeg smo upoznali u SEHA ligi kada je igrao za Meškov Brest, a ako Esteki bude igrao rival će biti još nezgodniji", rekao je Mirko Mikić, trener Borca.

Ipak, njega najviše brinu njegovi igrači.

"U srijedu su prije kraja utakmice sa Gračanicom sa terena izašli najiskusniji igrač Dejan Unčanin, koji je dobio udarac u koljeno, i Goran Daničić, koji se duže vrijeme žali na povredu gluteusa. Dan prije palac desne ruke povrijedio je Marko Lukić i neće putovati. Ima sitnih povreda, ali pokušaćemo se najbolje što možemo spremiti za utakmicu", rekao je trener banjalučkog tima i dodao:

"Izgubili smo na rotaciji kada je odbrana u pitanju i moraćemo malo mijenjati igru. Oni su mnogo viši od nas, mijenjaju dva igrača u odbrani, tu će biti prostora za brzog centra, posebno ako Goran bude spreman jer je on dosta brz. Takođe, neprobojni su na sredini."

On je rekao da svaka ekipa ima slabosti pa tako i CSM Bukurešti.

"Jedna od njih je umor jer imaju sličan tempo kao i mi, druga je što su sigurni u pobjedu, a to može da bude mač sa dvije oštrice i pokušaćemo motivacijom da tražimo svoju šansu", dodao je trener Borca.

Motiva igračima Borca ne nedostaje i pokušaće da odigraju najbolje što mogu u subotu od 16.30. Na put kreću ujutru u šest časova, do Bukurešta stižu preko Beograda, a planirano je da odrade i trening prije meča. Uz banjalučki tim putuje i ekipa novinara, među kojima je i novinar "Nezavisnih novina".

Revanš utakmica će biti igrana u "Boriku" 30. marta, a iz kluba je potvrđeno da će grad Banjaluka finansijski pomoći organizaciju meča između Borac M:tela i ekipe CSM Bukurešti, kao i da je na sastanku predsjednika Borca Saše Kondića i gradonačelnika Igora Radojičića dogovoreno da se obezbijede dodatni termini za mlađe selekcije Borca, što je jedan od najvećih problema kluba.

Gračanica preuzela vrh

Rukometaši Gračanice pobjedom nad Borac M:telom u 19. kolu Premijer ligi BiH ostali su sami na vrhu tabele Premijer lige BiH pošto je poraz upisala Bosna. Gračanica je u srijedu slavila na svom terenu sa 24:20, a Bosna je kao gost poražena od Sloge (Gornji Vakuf- Uskoplje) sa 23:27. Ostali rezultati: Lokomotiva - Sloga (D) 31:23, Zrinjski - Maglaj 27:22, Vogošća Poljine Hills - Konjuh 29:28, Goražde - Leotar 27:27, Derventa - Slavija 24:28. Poredak: 1. Gračanica 43, 2. Bosna 40, 3. Borac M:tel 37, 4. Vogošća Poljine Hills 33, 5. Konjuh 31, 6. Sloga (GV-U) 29, 7. Zrinjski 29, 8. Leotar 29, 9. Sloga (D) 28, 10. Lokomotiva 26, 11. Maglaj 26, 12. Goražde 17, 13. Derventa 10, 14. Slavija 9.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije