Rukomet

Panić o remiju sa Izviđačem: Nismo odustajali

Panić o remiju sa Izviđačem: Nismo odustajali
Foto: Arhivska fotografija | Panić o remiju sa Izviđačem: Nismo odustajali

Rukometaši Sloge i aktuelnog šampiona Izviđača CO remizirali su na startu Premijer lige BiH, a trener Dobojlija Danko Panić ističe da, pored brojnih grešaka, može da pohvali borbenost svojih igrača.

U subotu je u Doboju bilo 25:25 (13:14) nakon neizvjesne završnice. Najefikasniji u ekipi Sloge bio je Vladimir Stanković sa osam golova, a u Izviđaču je najbolji bio Vedran Delić sa deset. Golman Ante Grbavac za goste je upisao 15 odbrana.

"Kada se sve uzme u obzir, ne mogu da budem nezadovoljan. Do 58. minuta smo gubili, u završnici smo se odbranili, ali nismo uspjeli realizovati napad i zbog toga sam nezadovoljan. Ali, ako znamo da smo promašili petnaestak zicera i imali desetak tehničkih grešaka, moramo biti zadovoljni bodom iz duela sa šampionom, koji nas je prošle sezone tri puta pobijedio", rekao je Panić za "Nezavisne" i dodao:

"Moram pohvaliti igrače, jer nisu odustajali, pokazali su karakter i to je ono što je dobro, a greške ćemo ispravljati."

Vicešampioni BiH rukometaši Borac M:tela takmičenje su počeli dan ranije, kada su poslije velike borbe u završnicu susreta savladali povratnika u Premijer ligu tuzlansku Slobodu. Banjalučani su slavili rezultatom 34:32 (19:15), a predvodili su ih Bojan Rađenović i Vladan Đurđević sa po osam golova te Milan Dakić sa sedam. Kod gostiju su se istakli Davor Kadić sa devet i Emir Suhonjić sa osam golova.

"Utakmica je bila veoma teška. Prvo kolo je i iskusan protivnik ne umanjuje činjenicu da smo odigrali loše u odbrani. Ni golmani nisu bili na nivou, zato što je odbrana puštala šuteve sa devet metara i sigurno da nam je i to poremetilo koncentraciju. Davor Kadić, sigurno najbolje desno krilo koje je igralo u Premijer ligi BiH, pravio nam je velike probleme, ali i pored grešaka, moram reći da želja nijednog našeg igrača nije bila sporna", rekao je Mirko Mikić, trener Borca, i najavio analizu utakmice kako bi se greške što prije popravile i ekipa spremna dočekala duel sa Lokomotivom.

U prvom kolu Iskra, predvođena Edinom Klisom (osam golova), pobijedila je Leotar 26:24. Vogošća PH je remizirala sa Slavijom 23:23, Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja je kao gost savladala Konjuh 28:25, Maglaj je pobijedio Drinu 34:24, a Gračanica ekipu Goražda rezultatom 37:20. Sinoć je na programu bio susret Lokomotiva - Bosna Vispak.

Rezultati

Borac M:tel - Sloboda 34:32, Iskra - Leotar 26:24, Vogošća PH - Slavija 23:23, Konjuh - Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) 25:28, Sloga (Doboj) - Izviđač CO 25:25, Maglaj - Drina 34:24, Gračanica - Goražde 37:20; sinoć: Lokomotiva - Bosna Vispak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije