Rukomet

RK Borac M:tel priprema obilježavanje 70 godina postojanja

RK Borac M:tel priprema obilježavanje 70 godina postojanja
Foto: N.N. | RK Borac M:tel priprema obilježavanje 70 godina postojanja

​Rukometni klub Borac M:tel u martu će proslaviti 70 godina postojanja, a jubilej će obilježiti uz legende kluba i još jednom podsjetiti javnost na uspjehe banjalučkog kluba.

"Želimo da jubilej obilježimo u mjesecu kada je klub osnovan i to će najvjerovatnije biti 28. marta u dvorani 'Borik'. U planu je svečana akademija kakvu Borac zaslužuje i nadam se da će se pozivu odazvati legende kluba iz svih generacija, posebno šampioni Evrope. Svi su dobro došli i vjerujem da će to biti lijepo veče i podsjećanje na blistavih 70 godina", rekao je Vladimir Blagojević, član Upravnog odbora Borca.

Poziv će osim bivših igrača Borca dobiti i prijatelji kluba i velikani rukometa.

"Želimo da to veče Banjaluka bude bar rukometni centar Balkana i očekujem predstavnike svih evropskih šampiona iz regiona poput Celja, Vardara, Zagreba..." rekao je Blagojević.

Klub može da se pohvali brojnim trofejima i igračima koji su ostavili značajan trag u evropskom i svjetskom rukometu. Još se pamte titule šampiona Evrope iz 1976. i Kupa IHF iz 1991, titule prvaka Jugoslavije, BiH, RS... osvajači zlatnih olimpijskih medalja Abas Arslanagić, Nebojša Popović, Dobrivoje Selec, Milorad Karalić i Zdravko Rađenović i mnogi drugi koji su doprinijeli da da Borac bude to što jeste.

Svečana akademija neće biti jedini događaj kojim će biti obilježen jubilej.

"Biće dodatnih aktivnosti, ne bih otkrivao detalje, ali želimo da na uspjehe podsjetimo one koji znaju šta je Borac i da upoznamo one koji ne znaju šta su sve rukometaši Borca postigli proteklih decenija. A, postigli su mnogo, mnogo su pehara i priznanja dobili Borac i njegovi igrači. Namjera nam je da prelazni pehar Kupa evropskih šampiona, koji je ostao kod posljednjeg osvajanja Zagreba, ponovo donesemo u Banjaluku na nekoliko dana", rekao je Blagojević i izrazio nadu da će Borac u obilježavanju jubileja imati podršku nosilaca vlasti i ljudi iz javnog života.

1976. - Borac osvojio titulu šampiona Evrope

1991. - Borac osvojio Kup IHF

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije