Rukomet

RK Borac: Za uspješnu sezonu potrebno 850.000 KM

RK Borac: Za uspješnu sezonu potrebno 850.000 KM
Foto: Arhiva | RK Borac: Za uspješnu sezonu potrebno 850.000 KM

Rukometni klub Borac M:tel pravi planove za sljedeću sezonu, a za uspješnu sezonu Banjalučanima je potrebno oko 850.000 KM. U ovu cifru uračunato je vraćanje dugova.

"Razgovarali smo o budžetu za sljedeću sezonu, biće još razgovara i sastanaka Upravnog odbora kluba, ali prema prijedlogu potrebno je oko 850.000 KM za kvalitetan nastup u Čelendž kupu i za napad na duplu krunu u BiH. U tu cifru smo uračunali dio vraćanja dugova, a podsjećam da nam je ostalo da vratimo još oko 250.000 KM duga", rekao je Vladimir Branković, direktor Borca, nakon sjednice UO kluba.

Prošle sezone je budžet iznosio 690.000 KM i oko jedne trećine tog novca je otišlo na izmirenje dugova.

"Borac ide uzlaznom putanjom, mnogi bi željeli da to ide brže, ali bolje i sitnim koracima napredovati nego nikako. Budžet za narednu sezonu jeste veći, ali igraćemo evropsko takmičenje i želimo da na pravi način predstavimo Banjaluku, RS i BiH. Imamo ljude spremne da ulože i vrijeme i novac za bolji Borac, ali nam je potrebna i podrška institucija. Prema procjenama - između 100.000 i 150.000 KM", dodao je Branković.

Osim na finansijama, čelnici Borca rade i na sportskom dijelu. Uspostavljen je kontakt s rukovodstvom azerbejdžanskog Bakija, rivala Borca u drugom kolu Čelendž kupa (prvi meč 6. ili 7. oktobra). Postoji mogućnost da se obje utakmice odigraju u Banjaluci ili Bakuu, a Branković je rekao da su Azerbejdžanci u prvom kontaktu izrazili želju da igraju u gradu na Vrbasu.

Ono što je poznato jeste da će Borac u narednu sezonu ući pojačan Banjalučaninom Srđanom Savićem, s koji je juče potpisan jednogodišnji ugovor. Savić igra na poziciji lijevog beka, a u svoj grad se vraća iz austrijskog drugoligaša Trofajaha, za koji je s velikim uspjehom igrao prošle sezone. Mladi rukometaš je bio želja trenera Bojana Unčanina, s kojim je sarađivao dvije godine u Prijedoru.

"Drago mi je što ću prvi put oficijelno obući dres Borca. Ja sam Banjalučanin i to mi mnogo znači. I ranije sam imao priliku da zaigram u Borcu, ali sam odlučio da napravim korak u inostranstvo i odem u Austriju. Odradio sam odlično sezonu, bio sam treći strijelac lige. Odmah nakon završetka sezone sam dobio poziv direktora Borca Vladimira Brankovića, ali nije bilo lako donijeti odluku jer sam imao ugovor na još jednu godinu zato što sam ispunio očekivanja čelnika Trofajaha. Stigle su i ponude iz dva prvoligaša iz Italije i kluba iz Prve lige Švajcarske, ali odlučio sam da branim crveno-plave boje", rekao je Savić za "Nezavisne".

Savić sa Borcem ima velike ambicije.

"Borcu me privukao i Čelendž kup. Nadam se da ćemo ostvariti što bolji plasman i da ćemo prezimiti u Evropi, a što se tiče BiH ambicije su dupla kruna", istakao je Savić.

On je rukomet počeo da trenira u školi "Cepelin", iz koje je nastala škola rukometa "Golić - Šarić", zatim je kratko igrao u trećoj njemačkoj ligi, ali kako kaže zbog papira nije mogao ostati duže.

"Godinu dana sam samo trenirao s Borcem, a onda sam otišao u Prijedor, gdje sam proveo dvije i po lijepe godine. Dio karijere, prije nego što sam otišao u Austriju, proveo sam u Cazinu", dodao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije