Rukomet

Radojičić posjetio RK Borac M:tel

Radojičić posjetio RK Borac M:tel
Foto: N.N. | Radojičić posjetio RK Borac M:tel

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je tokom posjete Rukometnom klubu Borac M:tel da će grad nastaviti da podržava ovaj uspješni klub, te da je značajno što će "crveno – plavi" i naredne sezone igrati evropsko takmičenje.

Borac je ove godine osvojio Kup BiH, igrao finale plej – ofa Prvenstva BiH, te stigao do četvetfinala EHF Čelendž kupa. Sljedeće godine će igrati Kup EHF.

"Čestitam Borcu na protekloj sezoni, malo je nedostajalo da osvoji i Prvenstvo. Moglo bi se diskutovati o kalendaru takmičnja, formatu i regularnosti, ali ne bih sada o tome govorio. Međutim, zbog organizacije takmičenja, Borca i Banjaluke bilo bi dobro da se poboljša stanje u Rukometnom savezu BiH, da se zna kada i gdje se igra, znate da je bilo problema i sa terminima u dvorani 'Borik', a problem nije bio ni u Borcu i dvorani...", rekao je Radojičić i dodao:

"Drago mi je što će Borac ponovo igrati evropska takmičenja, Banjaluka to želi, i publika je najprisutnija upravo kada se igraju međuanrodne rukometne utakmice. Razgovarali smo o dvorani Centar, koja će značiti mnogo za dodatne termine za treninge, i o budžetu. Već smo majskim rebalansom budžeta povećali ulaganja u Borac za 50.000 KM, a zatražili smo od uprave kluba kalkulacije koliko je potrebno novca za narednu sezonu. Grad je bio uz Borac, biće i dalje, interes nam je kvalitet, osvajanje prvenstva, igranje na međunarodnoj sceni i mnogo dobrih utakmica u Banjaluci".

Gradonačelnik je dodao da su u planu nove dvorane u školama na Laušu i Starčevici čime bi dvoranski sportovi dobili dodatne termine za trening i da bi bilo odlično za klubove kada bi tri projekti bili realizovani za dvije - tri godine.

Predsjednik Borca Saša Kondić zahvalio se Gradu na pomoći u sezoni koja nije bila lagana i dodao da se klub okreće novim izazovima:

"Klub je imao zapažen nastup u Evropi, u Čelendž kupu, a sada smo odlučili da igramo Kup EHF. Bilo bi nam žao da ne igramo prestižno takmičenje, iako to iziskuje dodatna sredstva. Imamo obećanje gradonačelnika da će, kao i do sada, učiniti sve što može da Borac nastavi putanjom rasta."

U toku je formiranje tima za sljedeću sezonu. Klub su napustili Srđan Mijatović, Dean Šešić i Arman Beširević, Dejan Unčanin je završio karijeru, a sa ostalim igračima, koji su nosi dres Borca, se pregovara oko nastavka saradnje.

"Što se tiče pojačanja, trener je iznio svoje želje, pregovori su počeli, ali rano je da govorim o imenima. Tim je povezan i sa budžetom. Taj plan ćemo još jednom razraditi, ali oko milion KM je potrebno da se napravi iskorak u Evropi i da se osvoji dupla kruna", istakao je Kondić.  Klub će se obratiti institucijama za podršku, jer kako kažu bez podrške Grada i drugih institucija Borca ne bi bilo.

Borac ukinuo članarinu

Borac M:tel od naredne sezone neće naplaćivati članarinu za mlađe kategorije. Članarina je iznosila 40 ili 50 KM zavisno od uzrasta, ali u Borcu su odlučili da promijene praksu i kažu da je ovo jedan od načina da što više djece počne da trenira rukomet , te da se klincima približi  sportski teren, poveća brojnost djece i olakša roditeljima.

Takođe, Vladimir Branković, direktor kluba, rekao je da su dobili obećanje da će grad sve učiti da Borac dobije odgovarajući broj termina u dvorani kako bi sve tri selekcije imale kvalitetne treninge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije