Rukomet

Rukometaši Borac M:tela dočekuju Šviesu u Čelendž kupu

Rukometaši Borac M:tela dočekuju Šviesu u Čelendž kupu
Foto: N.N. | Rukometaši Borac M:tela dočekuju Šviesu u Čelendž kupu

​Rukometaši banjalučkog Borac M:tela žele da u subotu s navijačima proslave pobjedu nad Šviesom i plasman u četvrtfinale Čelendž kupa. Oni su u prvom meču osmine finala u Litvaniji slavili rezultatom 29:16 i napravili veliki korak ka narednoj fazi takmičenja, ali ističu da nema opuštanja i da ozbiljno moraju odigrati.

Utakmica u "Boriku" počinje u 20 časova.

"Borcu je uvijek cilj pobjeda, bez obzira na to ko je trener i ko igra. Tako će biti i u revanš meču sa Šviesom. Zbog sebe i naše publike moramo odigrati dobru utakmicu", rekao je Mirko Mikić, trener Borca, i dodao:

"Pred prvi duel sa Šviesom smo uradili dobar skautig, znali smo odakle nam prijeti najveća opasnost i pokušali smo golove od njihovih najboljih strijelaca svesti na minimum, što smo uspjeli uraditi i zbog toga smo napravili solidnu razliku. Lijevog beka Karolisa Antonovičijusa smo u potpunosti zaustavili u prvoj utakmici i očekujem da će se potruditi da popravi utisak i da će predstavljati puno veću opasnost nego u prvom susretu. On i desno krilo Valdas Drabavčijus postižu 60-70 odsto golova Šviese i sigurno će biti njihovo najjače oružje."

Zbog povrede koljena neće igrati Milan Dakić, na golu će umjesto drugog golmana Slađana Subotića nastupiti treći Arman Beširević, a trener Mikić se nada da će rezultat biti takav da će moći i mlađima pružiti priliku da zaigraju u evropskoj utakmici.

Stub odbrane biće Bojan Ljubišić, koji je u Litvaniji upisao 18 odbrana.

"Atmosfera u ekipi je dobra, momci su spremni, igramo pred našom publikom i to je obaveza. Stvorila se slika kao da će to biti revijalna utakmica, ali neće biti. U razgovoru s Litvancima smo vidjeli da nisu bili zadovoljni rezultatom, žele da poprave utisak, ali mi igramo pred našim navijačima i pozivam ih da nas podrže u što većem broju, jer smatram da smo zaslužili", rekao je Ljubišić.

Goran Selak, član Upravnog odbora Borca, istakao je da vjeruje u prolaz "crveno-plavih" u četvrtfinale.

"Borac je na korak  da ponovi uspjeh od prije 14 godine i plasira se među osam najboljih, a to je velika stvar za klub, za grad, ali i za čitavu Srpsku. Očekujem podršku s tribina i nadam se da ćemo zajedno slaviti. Neće biti lako, ali Uprava kluba i navijači imaju veliko povjerenje u tim. Momci su u Litvaniji pokazali kakav rukomet se igra u gradu na Vrbasu i vjerujem da će dati sve od sebe i u subotu. Borac nije prosječan klub, već rasadnik šampiona, kojem je mjesto u evropskim i regionalnim takmičenjima. Klub ima podršku Vlade RS i grada Banjaluka, imamo najavu da ćemo dobiti podršku predsjednice RS Željke Cvijanović. Takođe, imamo nove prijatelje - sponzore kao što su kompanije 'Gradip' iz Prnjavora i 'Prointer' iz Banjaluke", istakao  je Selak.

U Borcu očekuju veliku podršku s tribina, a dolazak su najavili članovi Sportskog društva Borac, ali i brojni prijatelji iz Banjaluke i drugih gradova.

Osmina finala

16. februar: Borac M:tel - Šviesa (prvi meč 29:16), AEK - Ramhat Hašon (34:28), CSM Bukurešt - Dukla (28:23), Dinamo Viktor - Arendal (21:27), Donbas - Madeira (jedan meč se igra 16. februara, a drugi dan kasnije),

17. februar: Vize -  Mašeka (32:31),

15. februar: Neva Sankt Peterburg - Povaška Bistrica (31:21). Diken se prvi plasirao u četvrtfinale pošto je u dvomeču bio bolji od Berhema (28:24, 28:26).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije