Rukomet

Rukometaši Borac M:tela i Konjuha igraju revanš meč četvrtfinala plej-ofa

Rukometaši Borac M:tela i Konjuha igraju revanš meč četvrtfinala plej-ofa
Foto: N.N. | Rukometaši Borac M:tela i Konjuha igraju revanš meč četvrtfinala plej-ofa

​Duel u banjalučkom "Boriku" odlučiće da li će rukometaši Borac M:tela ili Konjuha u polufinale plej-ofa Prvenstva BiH, a početak borbe za plasman među četiri najbolja tima je u 19 časova.

Prva utakmica četvrtfinala, igrana u subotu, završena je rezultatom 24:24.

"Taj rezultat nam daje za pravo da se nadamo polufinalu, ali ako ne odigramo na visokom nivou sve što smo uradili u Živinicama pada u vodu. Moramo biti maksimalno koncentrisani, voljni i da pokušamo u najmanju ruku ponoviti partiju iz prethodne utakmice", rekao je Mirko Mikić, trener Borca, i dodao o rivalu:

"Konjuh je jak, uigran i nezgodan protivnik. Očekujem težu utakmicu nego što je bila prethodna jer pretpostavljam da će protivnici biti nezgodniji i opušteniji, nemaju šta da izgube. Konjuh ima odličnu bekovsku liniju, pivote... Igrači ne prave mnogo tehničkih grešaka, dobro se poznaju, ne rade ništa posebno, ali ono što rade u napadu je jako dobro."

Borac ima problema sa povrijeđenim igračima. Mikić neće moći računati na Deana Šešića, Srđan Mijatović je trenirao i mogao bi da zaigra, a u timu bi trebalo da bude i Milan Dakić, koji se povrijedio prilikom nezgodnog pada.

"Bol se premestio u vrat, ali idem na terapije i bolje se osećam. Nadam se da ću moći da pomognem ekipi", rekao je Dakić i o duelu dodao:

"Izvukli smo povoljan rezultat iz prve utakmice jer je Konjuh ekipa koja nam najmanje odgovara od svih u Premijer ligi. Dobri su, ali nema čega da se plašimo, igramo pred našom publikom. Naravno, moramo ozbiljno odigrati - pre samo mesec dana su nam uzeli bod u 'Boriku' i to treba da nam bude znak za ozbiljnost."

Mikić smatra da Borac može da nadoknadi izostanak Šešića.

"Dejan Unčanin je igrao 30-40 minuta u prošloj utakmici. Može on izdržati uz rotacije, iskusan je, osjeti kad treba preuzeti odgovornost i kako u kojem trenutku odigrati. Ali, Šešić će nam svakako nedostajati, nedostajaće nam svaki igrač koji nije u timu, jer nismo ekipa koja se olako može nekoga odreći. Međutim, ima nas dovoljno i pokušaćemo neutralisati Šešićevo odsustvo", rekao je Mikić.

Toni Čolina, trener Konjuha, kaže da je Borac favorit, ali da nema predaje i da vjeruje u svoj tim.

"Mi smo svoj cilj ostvarili i idemo rasterećeno u Banjaluku. Borac je favorit, na njemu je pritisak, ali za nas ništa nije izgubljeno. Naša prednost je kolektiv, vjerujem u svakog svog igrača i da možemo do pobjede. Žao mi je što se Dakić povrijedio na našoj utakmici i što Borac ima problema s povredama, jer da nema toga bila bi puno bolja utakmica", rekao je Čolina.

Danas su na programu i ostale revanš utakmice četvrtfinala. Sa "minus tri" visočka Bosna dočekuje dobojsku Slogu, a Gračanica trebinjski Leotar, dok će aktuelni šampion Izviđač ugostiti Vogošću koju je pobijedio sa 31:27.

Četvrtfinale

18 časova

  • Bosna Centrotrans - Sloga (prva utakmica 28:31)

19 časova

  • Borac M:tel - Konjuh (24:24)
  • Gračanica - Leotar (24:27)

20 časova

  • Izviđač CO - Vogošća PH (31:27)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije