Rukomet

Rukometaši Borac M:tela počeli pripreme

Rukometaši Borac M:tela počeli pripreme
Foto: N.N. | Rukometaši Borac M:tela počeli pripreme

Rukometaši Borac M:tela uvijek imaju najviše ciljeve, i tako će biti i naredne sezone u kojoj će se boriti na četiri fronta. Pripreme za nove izazove počele su danas.

Pred trenerom Mirkom Mikićem i igračima je ozbiljan posao kako bi ekipa bila spremna za nastupe u Prvenstvu BiH, Kupu BiH, Kupu RS i Kupu EHF, gdje takmičenje počinje od prvog kola kvalifikacija i duela sa grčkim Olimpijakosom.

"Kompletne pripreme ćemo odraditi u Banjaluci, s tim što ćemo ići na neke turnire i odigravanje prijateljskih utakmica. Prvi test će biti od 9. do 11. avgusta na turniru u Trebinju. Mi smo u grupi sa Vardarom i Leotarom, a u drugoj grupi su Metaloplastika, Izviđač i Izola. Kasnije ćemo odigrati dvije utakmice sa Škofja Lokom iz Slovenije i dvije sa hrvatskom ekipom Sesvete, a onda slijedi duel sa Olimpijakosom", rekao je Mikić.

Viceprvak BiH i osvajač Kupa BiH će u nešto izmijenjenom sastavu ući u novu sezonu. Klub su napustili Dean Šešić, Srđan Mijatović, Arman Beširević i Haris Buljina, Dejan Unčanin je završio igračku karijeru, a među 24 igrača na koje Mikić računa su novajlije Nemanja Vučićević (pivot), Giljermo Linjares de Souza (desni bek) i Nikola Jeremić (desni bek). Na trenerovom spisku su i Slađan Subotić, Bojan Rađenović, Miloš Nježić, Vladan Đurđević, Srđan Savić, Stefan Miljković, Goran Daničić, Milan Dakić, Luka Knežević, Lazar Bera, Zoran Radić, Nemanja Milovac, Luka Perić, Luka Grahovac, Marko Lukić, Siniša Dragičević, Srđan Medaković, Petar Grbić, Jovan Todorović, kao i Bojan Ljubišić i Đorđe Ćelić, s kojima je postignut usmeni dogovor o nastavku saradnje.

"Na startu priprema ne računam na povrijeđenog Miljkovića i De Souzu zbog obaveza u reprezentaciji Brazila, te na Ćelića i Ljubišića, koji bi trebalo da ostanu u Borcu i da nam se pridruže. Ekipi je pridruženo nekoliko juniora, ali većina igrača iz prošle sezone je ostala u timu, kao što sam želio", rekao je Mikić i dodao:

"S obzirom na to da na Miljkovića ne možemo da računamo do sredine septembra ili oktobra volio bih da angažujemo još jednog lijevog beka, ali mislim da smo se dobro pojačali i da bi trebalo da budemo bolji nego prošle sezone."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije