Rukomet

Rukometaši Borac M:tela večeras dočekuju Leotar

Rukometaši Borac M:tela večeras dočekuju Leotar
Foto: Vladimir Stojaković | Rukometaši Borac M:tela večeras dočekuju Leotar

Rukometaši Borac M:tela večeras (20 časova) dočekuju trebinjski Leotar u okviru 14. kola Premijer lige BiH, a u banjalučkom timu ističu da razmišljaju samo o pobjedi i da kvalitet treba da pokažu na terenu.

Igraće se u Čelincu zbog zauzetosti dvorane "Borik" i one u Kampusu.

"Nadam se da promena dvorane i činjenica da su neki igrači u četvrtak prvi put tamo trenirali neće uticati na igru i rezultat. Ne bi trebalo, jer nije velika promena, a i imaćemo podršku navijača. Momci iz Trebinja neće putovati pet-šest sati i doći sa belom zastavom, tako da očekujem tešku i neizvesnu utakmicu. Leotar ima nekoliko jako dobrih igrača, od kojih preti velika opasnost i ako ih ne shvatimo ozbiljno bićemo u problemu. Ali, verujem u svoju ekipu i očekujem pobedu", rekao je Bojan Rađenović, rukometaš Borca.

Njegov saigrač Vukašin Rakocija vjeruje da Borac može do 12. pobjede u Premijer ligi (ima i poraz, dok utakmica sa Gračanicom još nije registrovana).

"Imamo više iskusnijih igrača i mislim da igramo više timski nego Leotar, više na pamet i našu hemiju u ekipi, a oni igraju više na pojedinačni kvalitet i borbenost", rekao je Rakocija, dok je Dejan Unčanin, sportski direktor Borca, istakao da je "Borac bolji, ali da se Leotar neće sam pobijediti".

Darko Tavrić, trener Leotara (šest pobjeda i sedam poraza), kaže da je Borac favorit.

"Kada gostujete kod Borca nemate prevelika očekivanja. Borac je favorit, to pokazuju igre i stanje na tabeli, ali nećemo se predati. Ne idemo sa belom zastavom, pokušaćemo da odigramo što bolju utakmicu zbog nas, da pokažemo da je loš meč u Tuzli bio slučajnost", rekao je Tavrić.

S obzirom na to da se Borac pridružio akciji prikupljanja pomoći osmočlanoj porodici Đurić iz Čelinca, meč će imati i humanitarni karakter. Ulaz na utakmicu će biti slobodan, ali će u dvorani u Čelincu biti postavljena kutija za prikupljanje novca za porodicu Đurić, odnosno za izgradnju njihove kuće.

Poznati parovi četvrtfinala Kupa

Rukometaši Borac M:tela, koji brane trofej u Kupu BiH, u četvrtfinalu će igrati sa dobojskom Slogom, odlučeno je juče žrijebom. Domaćin prvog meča je Sloga 9. februara, a revanš će se igrati 15. februara u Banjaluci. U ostalim utakmica će se sastati Izviđač - Gračanica, Maglaj - Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje), Iskra - Sloboda, a u konkurenciji rukometašica igraće: Krivaja - Jedinstvo (Brčko), Grude - Mira, Hadžići - Borac i Izviđač - Goražde. Dame će igrati 15. i 22. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije