Rukomet

Rukometaši Borca optimisti, ali i oprezni pred duele sa Bakijem

Rukometaši Borca optimisti, ali i oprezni pred duele sa Bakijem
Foto: N.N. | Rukometaši Borca optimisti, ali i oprezni pred duele sa Bakijem

Rukometaši Borac M:tela sa optimizmom, ali i oprezom dočekuju dvomeč drugog kola Čelendž kupa sa azerbejdžanskim Bakijem, a utakmice će u subotu i nedjelju biti igrane od 19 časova u dvorani "Borik".

"Lijepo je nakon dužeg vremena igrati evropske utakmice u Banjaluci. Mnogo naših mladih igrača nije igralo ovakve mečeve i nadam se da će dati maksimum. Mislim da imamo dobre šanse da se plasiramo u treće kolo. Favoriti smo jer smo domaćini a oni možda imaju prednost jer znaju više o nema, nego mi o njima pošto naših utakmica imam na internetu, a mi nismo uspjeli naći nijednu njihovu", rekao je Bojan Unčanin trener Borca.

Dodao je da su pronašli inforamcije i snimke utakmice nekih rukometaša Bakija, ali ne kada su igrali za Baki, te da se su se i na osnovu tih informacija pripremali.

"Imaju tri - četiri reprezentativca, dva stranca, po jednog Rusa i Ukrajinca. Vidjećemo kakav su tim. Prva utakmica će biti teža i vjerovatno neizvjesnija jer su nam nepoznanica, ali oni nisu naiva ekipa. Prvaci su Azerbejdžana, ne potcjenjujemo ih", istakao je Unčanin.

On neće moći računari na povrijeđenog golmana Armana Beširovića, dok je neizvjestan nastup Srđana Mijatovića, koji se prije desetak dana pridružio ekipi na treninzima.

Borac je prije duela sa Bakijem odigrao samo jedan zvanični meč i  poražen je od Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja (Premijer liga BiH). Unčanin je ponovio da je forma ekipe zbog kašnjenja prvenstva od 25 dana vrarirala, da su ranije igrali i bolje, ali da vjeruje da taj poraz nije ostavio loš trag na tim.

"Mnogo nam znače utakmice sa Bakijem, posebno zato što nismo dobro otvorili prvenestvo, kako bismo podigli formu i samopouzdanje. Verujem da ćemo dati sve od sebe i da će rezultat biti pozitivan. Što se tiče činjenice da je rival nepoznanica, možda je to sa jedne strane dobra stvar, jer moramo da još bolje uđemo u utakmicu. Mislim da smo kvalitetnija ekipa i nadam se da ćemo to dokazati na terenu", rekao je Bojan Rađenović, rukometaš banjalučkog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije