Rukomet

Rukometaši Borca pobijedili Izviđač: "Ništa nije gotovo"

Rukometaši Borca pobijedili Izviđač: "Ništa nije gotovo"
Foto: N.N. | Rukometaši Borca pobijedili Izviđač: "Ništa nije gotovo"

Rukometaši Borac M:tela revanš utakmicu finala Kupa BiH s Izviđačem dočekuju sa golom prednosti, ali trener Mirko Mikić ističe da je to "samo" psihološka prednost i da maksimalno ozbiljno treba odigrati drugu utakmicu 8. maja.

Banjalučani su u srijedu u Ljubuškom slavili rezultatom 23:22 (13:15). Prvi dio susreta bolje su odigrali domaći igrači, na odmor su otišli sa dva gola prednosti, a drugo poluvrijeme su otvorili serijom 3:0 za vođstvo od 18:13. Ipak, Mikićeva ekipa se nije predala, odličnom igrom u završnici utakmice je stigla do pobjede. Najefikasniji u Borcu bili su Bojan Rađenović i Milan Dakić sa po šest golova, Bojan Ljubišić je upisao 12 odbrana, a u Izviđaču su bolji od ostalih bili Domagoj Alilović i Nikola Džono sa po četiri, te Josip Kvesić sa 12 odbrana.

"Bilo je teško, vraćali smo se iz minus pet i minis četiri, a ova ekipa je još jednom pokazala da ima karakter i da se može sama izvući iz teških situacija. Kao i ranije, utakmica s Izviđačem je igrana na malo golova, s jakim odbranama... Psihološki, ovo je važna pobjeda, ali objektivno gledano jedan gol razlike ništa ne znači. Moramo maksimalno ozbiljno odigrati revanš utakmicu kako bismo trijumfovali", rekao je Mikić.

Rađenović, takođe, smatra da još ništa nije završeno.

"Finale donosi draž, ali i pritisak. Bila je veoma teška utakmica, kao što smo i očekivali, ali mislim da smo odigrali korektno. Imali smo loših minuta, ali uspeli smo da se konsolidujemo i da izdržimo do kraja. Verovali smo u svakom trenutku u pobedu i to je presudilo", rekao je Rađenović i dodao:

"Ova pobeda je bitna na psihološkom planu, ali ništa nije gotovo. Izviđač je veoma dobra ekipa, spremna i treba maksimalno odigrati drugu utakmicu. Ipak, verujem da s ovakvim pristupom ne bi trebalo da bude problema."

Mario Bjeliš, trener Izviđača, žali za pobjedom i izgubljenih pet golova prednosti.

"Prije utakmice bili smo svjesni da pobjednik Kupa neće biti riješen u prvoj utakmici. Šteta, imali smo pet golova razlike, ali smo neiskusno dozvolili protivniku da se vrati u meč i da pobijedi. Pravili smo greške. Ne mogu biti zadovoljan, ali spremamo se za uzvrat i vidjećemo kako će biti u Banjaluci. Jedan razlike ne znači ništa, ali biće teže u gostima. Borac je kvalitetna ekipa, ima širinu, trener ima dosta opcija za rotaciju i to puno znači posebno u ovakvim kup utakmicama", rekao je Bjeliš.

Revanš utakmica će biti igrana 8. maja u Univerzitetskoj dvorani u Banjaluci.

6 puta Borac osvajao Kup BiH

1 Izviđač slavio u Kupu BiH

2018. trofej pripao rukometašima Borca

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije