Rukomet

Rukometaši Vojvodine u dramatičnom finalu savladali Borac M:tel

Rukometaši Vojvodine u dramatičnom finalu savladali Borac M:tel
Foto: N.N. | Rukometaši Vojvodine u dramatičnom finalu savladali Borac M:tel

Rukometaši novosadske Vojvodine osvojili su četvrti Svesrpski kup te su i dalje jedini pobjednci ovog takmičenja.

Oni su danas u dramatičnoj finalnoj utakmici u dvorani "Peki" u Palama pobijedili banjalučki Borac M:tel nakon sedmeraca rezultatom 25:24 (22:22 u regularnom dijelu).

Poslije vođstva Novosađana od 9:7, Borac odličnom igrom napravio seriju od 6:0 i u 28. minutu poveo sa 13:9, a zatim na odmor otišao s vođstvom 14:10. U drugom dijelu Vojvodina je zaigrala bolje, iskoristila je lošiji napad rivala i stigla do "plus tri", međutim, ekipa trenera Mirka Mikića se nije predavala. Izborila je sedmerce ali su Novosađani i u trećem finalu u nizu bili bolji od Borca. Najefikasniji u Vojvodini bili su Jovica Nikolić, Stefan Ilić i Stevan Sretenović sa po četiri gola, a u Borcu Nemanja Vučićević sa pet. Istakao se u redovima Borca golman Slađan Subotić, koji je proglašen za najboljeg golmana Kupa. Najbolji strijelac je Sretenović, a najbolji igrač Nemanja Pribak (Vojvodina).

Rukometaši šabačke Metaloplastike osvojili su treće mjesto pobijedivši Slaviju iz Istočnog Sarajeva sa 31:15 (18:7). Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mateja Dodić sa osam golova, a u poraženom sastavu po pet pogodaka dali su Igor Beribaka i Mirza Mimić.

Dodajmo da je Borac M:tel je u subotnjem polufinalu savladao Slaviju sa 28:23 uz pet golova Luke Perića, a Vojvodina predvođena Stevanom Sretenovićem (osam golova) savladala je Metaloplastiku sa 31:24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije