Rukomet

Sirćo: AEK kvalitetniji, okrećemo se našoj ligi

Sirćo: AEK kvalitetniji, okrećemo se našoj ligi
Foto: N.N. | Sirćo: AEK kvalitetniji, okrećemo se našoj ligi

Rukometaši Vogošća Poljine Hillsa završili su učešće u trećem kolu Čelendž kupa eliminacijom od grčkog AEK-a i sada se okreću borbi za bodove u Premijer ligi BiH.

Oba evropska meča su igrana u Atini. AEK je u petak slavio sa ubjedljivih 41:22, a subotu 33:27. U drugoj utakmici prvi strijelac grčkog tima bio je Danas Lars Jakobsen sa šest golova, a u Vogošći se izdvojio Strahinja Travar sa devet golova. Iz Vogošće su istakli dobre nastupe "svoje djece". Šesnaestogodišnji Brkir Čordalija je u prvoj utakmici branio 25 minuta i upisao šest odbrana, od toga tri penala, a u drugoj je za 23 minute sakupio sedam odbrana. U subotu je Harun Hadžić, kapiten ekipe Vogošća PH 2, dobio priliku i zaigrao četiri minuta i postigao gol iz penala.

"Poslije dvije utakmice osjećanja su podijeljena. Nismo ništa spektakularno očekivali u dvomeču sa AEK-om, koji je ozbiljna ekipa sa velikim ambicijama. AEK nas je u prvoj utkamici pregazio. Protivnik je bio puno kvalitetniji od nas, to je ekipa koja je sastavljena od zaista kvalitetnih igrača i tu posebno mislim na strance. Drugu utakmicu smo mnogo bolje odigrali, oni su malo promiješali karte i bili smo ravnopravan protivnik čitavu utkamicu", rekao je Edhem Sirćo, trener Vogošće, i istakao da njegovom timu slijedi borba za bodove u domaćem prvenstvu.

Drugi bh. predstavnik u Čelendž kupu Gračanica sinoć je na svom terenu igrala revanš meč trećeg kola. U prvom meču u Pragu Dukla je slavila 26:21.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije