Rukomet

Sloga dočekuje Borac M:tel u četvrtfinalu Kupa BiH

Sloga dočekuje Borac M:tel u četvrtfinalu Kupa BiH
Foto: Ilustracija / Nemanja Vučićević | Sloga dočekuje Borac M:tel u četvrtfinalu Kupa BiH

Rukometaši Borac M:tela odbranu trofeja u Kupu BiH počinju u subotu gostovanjem ekipi Sloge i ističu da pitanje pobjednika neće biti riješeno u prvom meču četvrtfinala, već sedam dana kasnije u Banjaluci.

Duel će biti igran od 19 časova u Osječanima, a Dobojlije ulogu favorita prepuštaju gostima.

"Borac je jedina ekipa koja nas je u prvom dijelu sezone nadigrala i apsolutni je favorit za osvajanje duple krune, premda su naše utakmice uvijek zanimljive i neizvjesne. Prednost Borca je duža klupa, na svakoj poziciji ima barem dva igrača, ali i činjenica da se revanš igra u Banjaluci. Međutim, pokušaćemo ih iznenaditi", rekao je Danko Panić, trener Sloge.

Dobojlije su dio priprema odradile u Makarskoj, odigrali su tri prijateljske utakmice, a Panić kaže da je nezadovoljan igrom u odbrani. Da li će njegovi rukometaši bolje odigrati na startu polusezone, ostaje da vidimo, a iz Borca ističu da je prva utakmica samo prvo poluvrijeme.

"Spremno dočekujemo izazove počev od duela sa Slogom. Svi znamo kakvi su ti dueli i nema šanse da sve bude gotovo nakon prvog meča. Nakon druge utakmice će se znati ko ide na fajnal for, a naš je cilj da izborimo što povoljniji rezultat pred revanš", rekao je trener Mirko Mikić, koji neće moći računati na povrijeđene Marka Lukića i Luku Kneževića.

Pivot Nemanja Vučičević ističe da se ekipa uželjela utakmica i dodaje:

"Očekuje nas nezgodan rival, ali idemo da napravimo što bolji rezultat. Spremni smo i ne bi trebalo da bude većih problema, ali kvalitet treba da pokažemo na terenu. Sloga se neće tek tako predati i mislim da je naša sreća što se revanš igramo kod kuće."

Istog dana će od 19 časova igrati Maglaj - Sloga (Gornji Vakuf- Uskoplje) i Izviđač CO - Gračanica. Duel Izviđača i Gračanice je bio pod znakom pitanja jer su u četvrtak iz Izviđača rekli da neće igrati jer im trener i dva igrača nisu registrovani na vrijeme zato što Registraciona komisija BiH nije zasjedala. Međutim, u petak su oni registrovani.

Parovi

19 časova: Maglaj - Sloga (Gornji Vakuf-Uskoplje),

Izviđač - Gračanica,

Sloga (Doboj) - Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije