Rukomet

Subotić: Šviesa ima dobre pojedince, ali Borac imam bolji tim

Subotić: Šviesa ima dobre pojedince, ali Borac imam bolji tim
Foto: N.N. | Subotić: Šviesa ima dobre pojedince, ali Borac imam bolji tim

​Slađan Subotić, golaman Rukometnog kluba Borac M:tel, ističe da litvanska Šviesa ima dobre pojedince i da ozbiljno on i saigrači moraju ući u subotnju utakmicu osmine finala Čelendž kupa, ali vjeruje u pobjedu svog tima.

Prva utakmica ova dva tima biće igrana u Viljnusu, a Banjalučani danas putuju u Litvaniju.

"Analizirali smo rivala, gledali njihove utakmice kako bismo se što bolje spremili i kako nas ne bi iznenadili. Primijetili smo da je ekipa Šviese izuzetno uigrana, mislim da je odigrala pet – šest zvaničnih utakmica ove godine, ima nekoliko izuzetno dobrih igrača posebno na poziciji lijevog beka i desnog krila. U polukontri i kontri su veoma nezgodni i moramo da obratimo pažnju na to. Mogu nam napraviti problem, ali dobro smo se spremali, vjerujem u ekipu, motivisani smo", rekao je Subotić.

Dodaje da Borac ima bolji tim.

"Smatram da smo bolja ekipa, ali to moramo na terenu da pokažemo. Prva utakmica će biti posebno teška, zbog puta i ambijenta koji nas očekuje, ali ako smo bolji pobijedićemo. Ja vjerujem u to. Vjerujem u pobjedu u Litvaniji, a onda i pred našim navijačima", rekao je Subotić.

On vjeruje da će svi igrači biti spremni za subotnji meč. Milana Dakića je mučio grip, Srđana Savića i Bojana Rađenovića povreda koljena, ali oporvaljaju se i trebalo bi da igraju važan meč.

Saša Kondić, predsjednik Borca, poželio je igračima uspjeh i sreću, te dodao da od ekipe očekuje plasman u četvrtfinale, ali i osvajanje Prvenstva i Kupa BiH.

Borac je danas objavio da je nastavljena saradnja sa "Banjalučkom pivarom" a predstavljen je i novi sponzor "Atos osiguranje".

Naplata duga u nezgodnom trenutku

U RK Borac M:tel u srijedu su se susreli sa neočekivanim problemom, jer im je naplaćen dio kamate na dug bivšeg igrača Mladena Bojinovića, a i sa računa skinuto skoro 5.000 KM.

"Borac je prošle godine po sudskom nalogu platio glavnicu i kamatu, ali je advokatska kancelarija, koja zastupa Bojinovića, ustanovila da kamata nije dobro obračunata. Nije bila naša greška oko obračuna, nismo mi računali kolika je kamata, ne bježimo od svojih obaveza, ali loš je tajming i mislimo da su nas iz Advokatske kancelarije mogli obavijesiti o tome. Blokadom računa smo ostali bez dodatnih 300 KM", rekao je Vladimir Branković, direktor Borca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije