Rukomet

Unčanin: Možemo izdržati pritisak

Unčanin: Možemo izdržati pritisak
Foto: Ilustracija | Unčanin: Možemo izdržati pritisak

Rukometaši Zrinjskog u derbiju trećeg kola Premijer lige BiH dočekuju šampiona Borac M:tel. Vjeruju u trijumf, ali i Banjalučani smatraju da uz dobru igru mogu da se revanširaju za dva prošlogodišnja poraza u Mostaru.

Duel je na programu u nedjelju od 20 časova.

"Zrinjski je neugodan protivnik, rijetko gubi kod kuće. Mislim da je prošle sezone samo od sarajevske Bosne izgubio u Mostaru, ima dobru atmosferu, punu dvoranu, ali možemo izdržati pritisak i napraviti dobar rezultat. I jedan i drugi klub su mijenjali igrače pred ovu sezonu, ali smatram da smo mi njima veća zagonetka nego oni nama, jer smo promijenili sedam-osam igrača", rekao je Bojan Unčanin, trener bh. šampiona.

On ni na ovoj utakmici neće moći računati na povrijeđene Deana Šešića, Marka Komnenovića i Nemanju Bezbradicu, koji će morati na operaciju koljena i za kojeg je najvjerovatnije sezona završena. Ostali obećavaju da će odigrati najbolje što mogu, a desno krilo Vladan Đurđević ističe da je pred njim i saigračima teško gostovanje:

"Zrinjski je veoma neugodan protivnik, posebno na domaćem terenu, ali ako budemo igrali kako možemo mislim da ćemo donijeti bodove u Banjaluku. Ja sam prošle sezone igrao obje utakmice koje smo izgubili u Mostaru, tako da je i to velika motivacija, posebno nama koji smo u klubu odranije. Takođe, dobra atmosfera i pune tribine i nama mogu biti motiv više."

Zdravko Medić, trener rukometaša Zrinjskog, vjeruje u svoj tim i treći trijumf.

"Nas interesuje samo pobjeda. Favoriti smo, igramo kod kuće i očekujemo dosta publike... Prošle sezone smo dva puta u Mostaru pobjeđivali Borac, iako je bio možda i jači nego sad. Motivirani smo, imamo dobru ekipu i kvalitet, a moji dečki igraju bolje protiv kvalitetnijih protivnika", istakao je Medić.

Parovi trećeg kola Premijer lige BiH za rukometaše, subota: Izviđač - Sloga (19), Kakanj - Bosna S. (15), Slavija - Goražde (19), nedjelja: Vogošća - Derventa (17), Zrinjski - Borac M:tel (20). Ranije su igrali Bosna V. - Konjuh (28:24), a slobodna je ekipa Maglaja.

Dio prihoda za Anu Ritu Puljić

Iz Zrinjskog su najavili da će utakmica imati i humanitarni karakter, te će dio prihoda od prodaje ulaznica, majica i godišnjih iskaznica na ulazu biti uplaćen za liječenje trogodišnje Ane Rite Puljić iz Stoca, koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

I rukometašice na terenu

Rukometašice će na teren za vikend, iako Rukometni savez BiH još nije ispunio njihove zahtjeve koji se prvenstveno odnose na smanjenje troškova takmičenja i formiranje ženske reprezentacije. U subotu će se sastati Hadžići - Izviđač (15), Krivaja - Jedinstvo (20), Goražde - Bihać (20), Dubica - Neretva (20), a u nedjelju: Katarina - Ilidža (15.30), Mira - Grude (17).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije