Rukomet

Vladimir Branković: Borimo se, ali igračima pada moral

Vladimir Branković: Borimo se, ali igračima pada moral
Foto: N.N. | Vladimir Branković: Borimo se, ali igračima pada moral

Finansije su ponovo jedna od glavnih tema u Rukometnom klubu Borac, trenutno vodećem timu u Premijer ligi BiH. Nije tajna da postoje dugovanja prema igračima, ali direktor Vladimir Branković uvjerava da čelnici kluba rade na poboljšanju finansijske situacije.

"Borimo se finansijski, istina je da imamo velike probleme, ali Uprava kluba daje maksimum i očekujemo najavljenu podršku institucija. Neki sponzorski ugovori tek treba da budu realizovani od Nove godine, ali novac nam je potreban sada. Igračima pada moral i postoji mogućnost da zbog toga dođe i do lošijih igara", rekao je Branković.

Borac je trenutno prvi na tabeli sa 18 bodova (šest pobjeda i poraz), dok utakmica osmog kola sa Gračanicom (21:25) nije registrovana s obzirom na to da se Borac žalio jer, kako iz kažu iz ovog kluba, Halil Šahdanović nije imao pravo nastupa za Gračanicu jer je i dalje registrovan u Austriji.

"Reagovali smo jer želimo da ista pravila važe za sve klubove i da zaštitimo klub, a ne zato što smo izgubili", rekao je Branković.

Naime, nedavno je Evropska rukometna federacija (EHF) odbila zahtjev Gračanice da Šahdanovića registruje za mečeve Čelendž kupa i tada je priča o papirima počela.

Srđan Jović, komesar Premijer lige BiH, rekao je da će slučaj biti proslijeđen Registracionoj komisiji RS BiH i da je rok za registraciju utakmice 15 dana. Čedomir Đukić, član Registracione komisije, kaže da očekuje dokumentaciju, ali da je upoznat sa slučajem.

"EHF je zbog ovog slučaja pokrenuo postupak protiv Rukometnog saveza BiH i Gračanice, kada je klub prijavio listu igrača za Čelendž kup. Tada su konstatovali da je igrač registrovan u RS Austrije. Prema saznanjima koje imam bio je u Austriji, a nakon povratka u BiH registrovan je putem sertifikata. Registraciona komisija nije tada radila prelazni rok, već tehnički sekretar. Mi smo naložili kancelariji Saveza da pribavi svu dokumentaciju i vidjećemo činjenice. Sjednica Registracione komisije biće sljedeće sedmice", rekao je Đukić.

Nedim Musić, predsjednik Gračanice, ističe da je Šahdanović 2017. s urednom ispisnicom došao iz Gradačca te dodaje:

"Saznao sam da je bio u Austriji kada smo prijavljivali listu igrača za Čelendž kup. Otišao je 2016. na mjesec-dva da studira, ali pošto nije uspio upisati fakultet, vratio se u Gradačac i licenciran je od strane RS BiH. Mi smo kasnije uzeli tri igrača Gradačca, među kojima je bio i on, i Registraciona komisija BiH ih je uredno licencirala 2017. Međutim, sada smo od RS Austrije dobili informaciju da je bio u klubu u Beču, Halil kaže da je to amaterska ekipa i da nije potpisao ugovor. Da smo znali da nema pravo nastupa ne bi ni igrao, ali mi od Registracione komisije imamo odobrenje da igra, tako da će igrati i dalje dok god ne kažu da ne može da igra".

Musić kaže da će Šahdanović danas biti u timu Gračanice protiv Lokomotive, s kojom se sastaje u meču devetog kola Premijer lige BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije