Rukomet

Vogošća u 3. kolu Čelendž kupa na AEK, Gračanica na Duklu

Vogošća u 3. kolu Čelendž kupa na AEK, Gračanica na Duklu
Foto: Švijesa | Vogošća u 3. kolu Čelendž kupa na AEK, Gračanica na Duklu

Rukometaši Vogošća Poljine Hillsa igraće sa AEK-om iz Atine u trećem kolu Čelendž kupa, a Gračanica će se sastati sa Duklom iz Praga, odlučeno je žrijebom.

Prve utakmice na programu su 16. ili 17. novembra, a revanš je sedam dana kasnije. Vogošća je u prvom meču domaćin.

"AEK je među tri-četiri ekipe koje nismo željeli da dobijemo u trećem kolu. Ekipa se pojačala, prije svega zbog želje da Olimpijakosu preotme titulu prvaka Grčke, a kvalitet Olimpijakosa mogli smo da vidimo u duelu sa Borac M:telom u EHF kupu ove sezone. AEK je jak tim, ali imamo mjesec dana za analize, prikupićemo što više informacija o rivalu, snimke utakmice i pokušaćemo se spremiti najbolje što možemo", rekao je za "Nezavisne novine" Bojan Unčanin, trener Vogošće.

Ipak, iako mjesec dana djeluje kao dug period, u zgusnutom rasporedu bh. takmičenja za pripreme utakmica će biti veoma malo vremena.

"Raspored utakmica je veoma zgusnut i kada je pravljen, nije se vodilo računa o evropskim utakmicama, biće redovnih utakmica Premijer lige i srijedom, a mi već zbog utakmice drugog kola Čelendž kupa moramo da nadoknadimo dvije utakmice. Za prave analize i pripremu ekipe neće biti vremena, nema predaha, ali šta je tu je. Pokušaćemo se pripremiti za svaku utakmicu maksimalno, ne smijemo zapostaviti Premijer ligu", istakao je Unčanin.

Podsjetimo da je Vogošća u drugom kolu Čelendž kupa eliminisala litvansku Švijesu, dok Gračanica takmičenje počinje od trećeg kola.

"Dukla je dobar klub, sa tradicijom. U ovom trenutku nemam informacije o trenutnom stanju ekipe, ali narednih dana ćemo pokušati da dođemo do što više podataka o rivalu i da se što bolje pripremimo za dvomeč. Dobro je što ćemo revanš igrati na našem terenu", rekao je Damir Doborac, trener Gračanice.

Kaže da ima vremena za pripremu tog dvomeča, a da je sada akcenat na utakmici petog kola Premijer lige BiH sa Slavijom, koja je na programu u subotu.

"Dobro igramo, ali ima još dosta posla i stvari koje bi trebalo da popravimo. Tri utakmice smo pobijedili, a u Gornjem Vakufu-Uskoplju zasluženo smo izgubili od Sloge. Tu utakmicu analizirali smo i arhivirali pa se pripremamo za Slaviju", dodao je Doborac.

Vogošća će sutra na teren, jer dočekuje Bosna Vispak iz Visokog u odgođenoj utakmici trećeg kola Premijer lige BiH. Taj meč će biti igran od 18 časova.

Savić i Bošković debituju

Rukometaši Srđan Savić i Mladen Bošković sutra bi trebalo da debituju za Vogošća Poljine Hills.

Iz kluba je potvrđeno da su ova dva igrača pojačala klub. Savić, koji igra na poziciji lijevog beka, stiže iz banjalučkog Borac M:tela, dok je Bošković, koji igra na poziciji desnog krila, nastupao za mostarski Zrinjski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije