Rukomet

ŽRK Borac ima velike planove: Vukliševa šesto pojačanje

ŽRK Borac ima velike planove: Vukliševa šesto pojačanje
Foto: ŽRK Borac | ŽRK Borac ima velike planove: Vukliševa šesto pojačanje

Darjana Vukliš, doskorašnja rukometašica Gruda, pojačala je redove ŽRK Bo-rac iz Banjaluke i sigurno će biti jedno od najvećih pojačanja za tim iz grada na Vrbasu.

Vukliševa se priključila podugačkoj listi kvalitetnih pojačanja jer je osim najboljeg golmana u ligi stigao i najbolji strijelac bh. prvenstva Andela Stojanović iz Mire, te doskorašnje desno krilo Krivaje Ivana Sikimić i tandem iz Dubice Isidora Kršić  Sara Majkić. Konkurenciju na mjestu pivota pojačala je Ismihana Đelihodžić

"Zadovoljna sam, saigračice su odlične, većinu poznajem odranije jer smo često igrale jedne protiv drugih. Naš cilj je sam vrh tabele, moramo da treniramo naporno kako bismo se što bolje pripremile i da pokažemo na terenu koliko možemo", rekla je Vukliševa.

"Osice" su povratničku sezonu u bh. eliti završile na petom mjestu, a čini se da su ciljevi sada mnogo viši. Treba istaći i to da je tim napustilo šest djevojaka koje su uglavnom odlučile da se više ne bave rukometom.

"U ovoj sezoni imamo daleko veće ambicije. Vidjeli smo neke stvari koje su nam nedostajale i klub je uložio dosta napora da u naše redove dovedemo kvalitetne igračice. Ono što možemo da obećamo je da nikom neće biti lako protiv nas. Ako nas neko pobijedi, čestitaćemo, ali moraće mnogo da se namuči da dode do trijumfa", kazao je trener Borca Rade Unčanin, koji je dodao da je zadovoljan s obzirom na to da su zbog pandemije virusa korona pet mjeseci bili bez terena i lopte.

Darko Savić, direktor Borca, naglasio je da je prelazni rok još u toku i time jasno stavio do znanja rivalima da će biti još pojačanja.

Prije samo dvije godine ŽRK Borac bio je na izdisaju i na korak od gašenja. Aktuelna uprava uspjela je to da spriječi i počne da stvara klub nalik onom koji je godinama vladao domaćim parketima i igrao u Evropi.

"Cilj nam je da se uključimo u Regionalnu ligu i evropska takmičenja. To bi uz postojeće sponzore pomoglo da dođemo do kompanija koje funkcionišu na regionalnom nivou i koji će imati sluha za nas", jasan je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije