Sportovi na vodi

Pratite nas na Google news

Amina i Adi spremni za EP u plivanju, Emina čeka vizu

Amina i Adi spremni za EP u plivanju, Emina čeka vizu
Foto: N.N. | Amina i Adi spremni za EP u plivanju, Emina čeka vizu
Maja Predragović

Bh. plivači Amina Kajtaz i Adi Mešetović spremni su za nastup na Evropskom prvenstvu u malim bazenima koje danas počinje u Glazgovu, danas se očekuje dolazak Lamije Medošević iz SAD, a zbog viza još nisu otputovale plivačica Emina Pašukan i trener Alena Ćemalović.

Azur Kuduzović, generalni sekretar Plivačkog saveza BiH, rekao je da one još nisu dobile vizu i da u ovom trenutku ne zna kada će se to desiti, ali da je izvjesno da će Pašukanova nastup u jednoj disciplini (50 metara prsno) morati odjaviti. Ona je osim 50 metara prsno prijavila nastupe na 100 i 200 metara prsno.

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz u Škotskoj će plivati 50, 100 i 200 metara delfin.

"Bila sam prijavila i 100 metara mješovito i 200 metara kraul, ali te trke su mi jedna iza druge, tako da sam ih danas odjavila. Što se tiče očekivanja, ne mogu da kažem da očekujem velike stvari. Spremala sam se, više sam trenirala u 50-metarskom bazenu, a posljednje dvije sedmice sam prešla u 25-metarski. Ali, uvijek sam spremna. Da li će mi 'sjesti' trka ili ne, vidjećemo. Sve ostalo je dobro", rekla je Kajtazova i dodala da se nada da će im se i Pašukanova i trener Alena Ćemalović uskoro pridružiti.

Medoševićeva je prijavila nastup na 50, 100 i 200 metara slobodno i 100 metara mješovito, a Mešetović na 50 metara slobodno, 50 metara prsno i 50 metara delfin.

"Takmičenje otvaram prvog dana SP sa, za mene, probnom disciplinom 50 m prsno. Formom sam jako zadovoljan. Od kada sam prešao u Borac, vidan je napredak, a očekujem lične i ujedno državne rekorde na svim utrkama. Malo sam razočaran organizacijom PS BiH, s obzirom na to da smo zbog ka-sno predatih aplikacija za vizu bez bilo kog trenera ili člana delegacije i poprilično je teško organizovati se sam i u tome svemu plivati sa najboljima, pogotovo što su svi konkurenti došli s kompletnim timovima. Ovakve i slične stvari su se dešavale i ranije i mislim da je vrijeme da se stavi plivač kao prioritet. Nismo dobili nikakvu plivačku opremu, kao na primjer plivačku kapu reprezentacije, majicu ili bilo šta slično", rekao je Mešetović.

Šampionat Evrope traje do 8. decembra, a okupiće oko 500 takmičara.

Brojke

  • 1996. godine održano prvo Evropsko prvenstvo u malim bazenima
  • 40 disciplina ima na Šampionatu Evrope

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije