Sportovi na vodi

Andrija Prlainović za "Nezavisne": Optimista sam, možemo do OI vize

Andrija Prlainović za "Nezavisne": Optimista sam, možemo do OI vize
Foto: N.N. | Andrija Prlainović za "Nezavisne": Optimista sam, možemo do OI vize

Andrija Prlainović, jedan od najboljih vaterpolista Srbije, vjeruje da on i saigrači mogu na finalnom turniru Svjetske lige, koji danas počinje na beogradskom "Tašmajdanu", do zlata i direktnog plasmana na Olimpijske igre.

"Motiva ne nedostaje. Igramo u svojoj zemlji, na istorijskom bazenu, gdje sam počeo reprezentativnu karijeru i gdje su osvajane zlatne medalje, što je dodatni motiv za sve nas", rekao je Prlainović za "Nezavisne".

Dodatni motiv svakako je i viza za Tokio, koju dobija pobjednik.

"Ovo je prva prilika da se plasiramo na Olimpijske igre, i kad već igramo pred našom publikom bilo bi dobro da je iskoristimo. Imamo kvalitet, i dalje smo u svjetskom vrhu i to treba da dokažemo u bazenu. Ja sam optimista, vjerujem da možemo da odigramo dobar turnir i da izborimo plasman na Igre", istakao je Prlainović.

Osim Srbije, koja je u B grupi s Australijom, Hrvatskom i Kazahstanom, na finalnom turniru igraju Japan, Mađarska, Kanada i Španija.

"Najveći konkurenti su nam Hrvatska i Španija, Mađari dolaze u nešto izmijenjenom sastavu, ali su dobri. Mislim i da će Australija biti nezgodan protivnik svima", smatra Prlainović.

Jedan od najvećih rivala Srbiji je Hrvatska, s kojom je odigrala dosta važnih mečeva i s kojom se sastaje sutra. Vaterpolisti Srbije će se posebno pripremiti za taj meč.

"Biće posebna priprema jer je Hrvatska veoma kvalitetna ekipa, jedna od najboljih na svijetu i potrebna će nam biti maksimalna koncentracija i dobar nastup da bismo pobijedili", dodao je jedan od najboljih vaterpolista svijeta.

Prlainović može da se pohvali zlatnim medaljama s Olimpijskih igara, svjetskih i evropskih prvenstava i čak 10 najsjajnijih odličja. Odigrao je bezbroj bitnih utakmica, postizao važne golove, osvajao titule, ali i dalje osjeća pritisak.

"Uvijek postoji pritisak kada se nastupa za reprezentaciju, a to znači da ima i odgovornosti. Da nema pritiska ne bi bilo dobro i ne treba od njega bježati. To je nešto sa čim se nosimo dobro godinama", kaže Prlainović.

Novina na ovom finalnom turniru jeste što će prvi put biti korištena VAR tehnologija, tako da će sudije moći da konsultuju video-tehnologiju kako bi provjerile neki sporni trenutak.

"Biće interesantno vidjeti kako će to izgledati, ali mislim da je dobro što uvode VAR. U polufinalu prošlog Evropskog prvenstva se desilo da Italijanima u duelu sa Španijom ne bude priznat posljednji gol za izjednačenje. VAR-om će se takve situacije izbjeći", rekao je Prlainović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije