Sportovi na vodi

Pratite nas na Google news

Banjalučki kajakaš u sjajnoj formi: Mačkiću titula u Evrokupu

Banjalučki kajakaš u sjajnoj formi: Mačkiću titula u Evrokupu
Foto: N.N. | Banjalučki kajakaš u sjajnoj formi Mačkiću titula u Evrokupu
Maja Predragović

Dušan Mačkić, kajakaš banjalučkog Vrbas M:tela, odlične nastupe u Evrokupu krunisao je titulom u juniorskoj konkurenciji i drugim mjestom u mnogo jačoj i težoj konkurenciji seniora.

Proteklog vikenda je u Češkim Budjevicama održano finalno kolo ECA Evrokupa u kajak-kanu sprintu na divljim vodama, gdje je Mačkić bio 20, ali dobri rezultati s prethodnih trka donijeli su mu titulu.

"Prezadovoljan sam. Biti prvi u jednoj trci Evrokupa je uspjeh, a posebno biti prvi u generalnom plasmanu. Na prvoj trci, koja je vožena u Makedoniji, bio sam prvi u konkurenciji juniora i drugi u kunkurenciji seniora i to je bio izenađujući rezultat. Kasnije sam imao još dobrih nastupa. Moram priznati da se nismo nadali ovako dobroj sezoni, ali bilo je sjajnih rezultata", rekao je sedamnaestogodišnji Mačkić.

Banjalučanin, koji se ovim sportom bavi od 2012. godine, dodaje da se forma održava cijelu godinu i da je potrebno mnogo napornih treninga da bi se uspjelo. Takođe, kaže da se sada sprema za sljedeću godinu i nastupe u svjetskim kupovima.

Mačkić je prethodno na ICF Svjetskom prvenstvu za juniore zauzeo četvrto mjesto u kvalifikacionoj trci i 12. u finalu, a do kraja sezone ga očekuje ICF Svjetsko seniorsko prvenstvo u slalomu i spustu (Španija) i ICF Svjetski kup (Kina).

"Nastup u Kini zavisi od mogućnosti da tamo odem, a na Svjetskom prvenstvu ću se takmičiti. U Španiju dolaze najbolji kajakaši svijeta i svaki rezultat će biti veliki za mene i veliko iskustvo", rekao je Mačkić

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije