Sportovi na vodi

Bh. plivači sutra putuju u Kinu na Svjetsko prvenstvo

Bh. plivači sutra putuju u Kinu na Svjetsko prvenstvo
Foto: N.N. | Bh. plivači sutra putuju u Kinu na Svjetsko prvenstvo

Bh. plivači i plivačice će prvi put na Svjetskom prvenstvu plivati mješovitu štafetu (4x50 metara slobodno) i upravo u toj disciplini trener Miodrag Čeko očekuje najbolji plasman.

BiH će u Kini, od 11. do 16. decembra, predstavljati Amina Kajtaz, Lamija Medošević, Adi Mešetović i Nikola Bjelajac, koji put Hangžoua kreću sutra.

"Oni će prvi put plivati mješovitu štafetu i u toj disciplini očekujem najbolji plasman. Disciplina 50 metara slobodno je Nikolina i Adijava disciplina, Amina, takođe, može dobro da otpliva, najslabija karika je Lamija, kojoj je ovo prvo SP, ali i ona može isplivati dobro. Pojedinačno, Amina ima najveće šanse za dobar plasman u trci na 50 metara delfin, a Nikola i Adi plivaju u najmasovnijim trkama, u kojima bude i duplo više učesnika nego u drugim", rekao je Čeko, koji će zbog učešća u Trenerskoj klinici danas putovati u Kinu.

Kajtazova će, osim štafete i trke na 50 metara delfin, plivati 100 i 200 metara delfin.

"Ne očekujem neke velike rezultate s obzirom na to da je SP na 25-metarskom bazenu. Ove sezone odlično sam plivala 200 m delfin, ali 'stotkom' nisam prezadovoljna s obzirom na to da sam plivala isti rezultat kao i u 50-metarskom bazenu, ali vidjećemo sve nakon faze odmaranja. Mislim da mi više odgovara 50-metarski bazen, jer nisam ekspert za podvodne kikove. Daću sve od sebe", rekla je Kajtazova i podsjetila na nedavno isplivane dobre trke:

"Odlične rezultate sam ostvarila na 50, 100, 200 i 400 m kraul, pa se nadam da će se isto dogoditi i sa delfinom."

Mešetović je optimista pred SP, a ono što je najvažnije jeste da je povreda ramena iza njega. U Kini će plivati 50 metara slobodnim stilom i u štafeti.

"Šampionat svijeta me očekuje nakon duge i naporne sezone, ali i veoma uspješne. Plivao sam finale na Mediteranskim igrama, na Svjetskom kupu u Budimpešti sam bio 20. na 50 metara slobodnim stilom pa dobar nastup očekujem i sada. Takođe, vjerujem da mogu isplivati svoje najbolje vrijeme. Imamo mali tim, ali kvalitetan, i mislim da možemo do dobrih rezultata. Istina, prioritet nam je Svjetsko prvenstvo 2019. zbog normi za Olimpijske igre, ali svi ćemo se potruditi da i sada, u 25-metarskom bazenu, budemo što bolji", rekao je Mešetović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije