Sportovi na vodi

Pratite nas na Google news

Dominacija Rusa i Čeha na Evropskom prvenstvu u raftingu

Dominacija Rusa i Čeha na Evropskom prvenstvu u raftingu
Foto: N.N. | Dominacija Rusa i Čeha Evropskom prvenstvu u raftingu
Maja Predragović

Ruski timovi su slavili u sprintu u open konkurenciji na Evropskom prvenstvu u raftingu "Banjaluka - Vrbas 2019", koje je okupilo takmičare iz 11 država. Najbolji u H2H bili su Česi i Ruskinje, a radovale su se i mlade takmičarke Srbije.

Rusi su u sprintu slavili ispred posade Hrvatske i Češke 2. Tim BiH 1, koji čine rafteri banjalučkog Nektar Dajak kluba, bio je sedmi, a BiH 2, odnosno takmičari zeničke Bosne, deveti od 11 timova.

"Veoma smo zadovoljni rezultatom u sprintu. Pripremali smo se i vrijedno radili da bismo osvojili zlato u sprintu. Zadovoljni smo kako smo veslali, sve je bilo onako kako smo dogovorili pred trku i rezultat nije izostao", rekao je Pavel Grizlov, kapiten reprezentacije Rusije.

U ženskoj konkurenciji Rusija 1 je pobijedila ispred Mađarske 1 i Češke 1. U H2H Češka muška posada 1 je slavila ispred druge posade Češke, a treći su bili Rusi. BiH 1 je izgubila u četvrtfinalu od Češke 2 (zauzeli šesto mjesto), a BiH 2 u prvom krugu takmičenja od kasnijih pobjednika Češke 1. Kod žena Rusija 1 je pobijedila ispred Češke 2 i Češke 1. Takmičarke Srbije (U-23) su osvojile zlatne medalje u sprintu i H2H.

U subotu će biti vožen slalom u kanjonu Tijesno, a u nedjelju, posljednjeg dana EP, spust od Krupe na Vrbasu do Karanovca. Podsjetimo da će u subotu od 10 do 16 časova na lokalitetu kanjon Tijesno biti potpuna obustava saobraćaja i da će saobraćaj biti preusmjeren na putni pravac Banjaluka - Čađavica - Mrkonjić Grad. Izmjena se neće odnositi na autobuse redovnih linija javnog prigradskog prevoza Banjaluka - Bočac i Banjaluka - Agino Selo, i na vozila hitnih službi.

Osvajači medalja u ostalim kategorijama, sprint: muškarci: U-19 - 1. Rusija, 2. Slovenija 1, 3. Slovenija 2; U-23 - 1. Rusija 1, 2. Češka 2, 3. Slovenija, master - 1. Češka 1, 2. Češka 2, 3. Rusija; žene, U-23 - 1. Srbija, 2. Rusija, 3. - . H2H, muškarci: U-19 - 1. Slovenija 1, 2. Slovenija 2, 3. Rusija; U-23 - 1. Slovenija, Češka 1, 3. Češka 2; master - 1. Češka 1, 2. Velika Britanija 2, 3. Rusija; žene U-23 - 1. Srbija, 2. Rusija, 3. - .

Program

subota

11 časova: slalom U-19, U-23, Masters, Open - staza Tijesno

19 - RC Kanjon: Dodjela medalja

nedjelja

9: spust U-19, U-23, Masters - staza Krupa na Vrbasu - Karanovac

11: spust Open - staza Krupa na Vrbasu - Karanovac

15: RC Kanjon: Zatvaranje prvenstva

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije