Sportovi na vodi

"Kvalitetan vaterpolo na Borac kupu 2018."

"Kvalitetan vaterpolo na Borac kupu 2018."
Foto: N.N. | "Kvalitetan vaterpolo na Borac kupu 2018."

Iz banjalučkog Vaterpolo kluba Borac istakli su da će "Borac kup 2018", koji će od 26. do 28. oktobra okupiti 16 ekipa, biti veoma kvalitetan. Očekuje se nastup više od 300 juniora, biće odigrano 90 utakmica, a prve počinju u petak od 17 časova na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

"Ekipe dolaze iz Švedske, Ukrajine, Rumunije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke… biće raspoređene u četiri grupe, a prvoplasirani timovi će razigravati za plasman od prvog do četvrtog mjesta. Budući da se radi o međunarodnom turniru htjeli smo da dovedemo i sudije iz drugih zemalja, tako da ćemo osim sudija iz BiH imati sudije iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore", rekao je Davor Josipović, sportski direktor i šef stručnog štaba Borca.

Josipović je dodao da Borac ima dobru generaciju i da vjeruje da njegov tim može do dobrog rezultata na turniru. U uspjeh vjeruje i mladi Luka Novak, vaterpolista banjalučkog kluba.

"Očekuje nas izuzetno jak turnir. Biće veoma naporno, ali spremni smo i trudićemo se da se predstavmo u što boljem svjetlu. Vjerujem da imamo kvalitet da osvojimo medalju", rekao je Novak.

Zoran Skenderija, predsjednik Vaterpolo kluba Borac, zahvalio se Gradu Banjaluka i sponzorima koji su podržali turnir i klub, te podsjetio da je VK Borac osnovan 2008. godine, da je radio četiri godine aktivno, te da je 2017. reaktiviran.

"Nešto više od godinu dana Borac radi u punom kapacitetu. Naša misija će biti razvoj najmladih kategorija. Trenutno imamo 200 članova, od toga je oko 80 takmičara.  Želimo da privučemo što veći broj djece. Naš cilj je da Borac postane najbolje organizovani klub u BiH, i nadam se da ćemo, kada se počnemo takmičiti, u ligama u kojima planiramo ostvariti taj cilj", rekao je Skenderija.

Na turniru će učestvovati Spartak Prozivka, Radnički, Nais, Mladost, Sloboda, Bečej (Srbija), Opatija, Lošinj (Hrvatska), Slovan, Triglav (Slovenija), Bijela (Crna Gora), Barakudas Nirnberg (Njemačka), Vaterpolo Akademin (Švedska), reprezentacija Ukrajine i domaćin Borac sa dvije ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije