Sportovi na vodi

Mačkić: Medalja bi bila ogroman uspjeh

Mačkić: Medalja bi bila ogroman uspjeh
Foto: N.N. | Mačkić: Medalja bi bila ogroman uspjeh

Kajakaš banjalučkog Vrbas M:tela Dušan Mačkić izborio je direktan plasman u finalnu trku Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2019", u disciplini K1 za juniore. Finale je na programu danas.

Mačkić je juče, nakon prve trke sprinta, imao četvrto vrijeme. Ispred njega su bili prvoplasirani Čeh Vojteh Matejiček, Slovenac Vid Ostrbenk i Marko Jović iz Srbije.

"Plasman u finale je veliki rezultat. Prezadovoljan sam. Odlično sam odvezao trku. Ukoliko ovako budem vozio u finalu, mogao bih se nadati i medalji, a to bi bio ogroman uspjeh", izjavio je Mačkić, reprezentativac BiH, i o konkurenciji dodao da su svi spremni i očekuje da svi imaju bolje vrijeme nego u kvalifikacijama.

Nikola Stanković, direktor KKK Vrbas M:tel, koji je organizator SP, zadovoljan je kako protiče početak takmičenja. Podsjetio je da je ovo 13. veliko kajakaško takmičenje u Banjaluci i na to je ponosan, kao i na Mačkićev nastup.

"Ponosni smo što je naš Dušan Mačkić uspio da se plasira direktno u finale. Dosta smo od njega očekivali, ali ovo je iznenađenje," rekao je Stanković.

Bh. kajakaš Dragan Preradović se nije plasirao u finale, Lejla Slipić nije nastupila, dok je u poslijepodnevnim časovima nastupio Anes Šudić u konkurenciji seniora do 23 godine.

Danas će od 10 časova u kanjonu Tijesno biti finala pojedinačnih trka i timske trke. U subotu i nedjelju je na programu klasik spust disciplina, koja se vozi od kampa Vrbas u Rekavicama do mosta u Karanovcu. U subotu su pojedinačne trke za juniore i seniore do 23 godine, a posljednjeg dana šampionata svijeta biće timske trke.

Svjetsko prvenstvo u srijedu naveče na ceremoniji u motelu "Ortodox" otvorio je Branko Lovrić, predsjednik žirija SP-a, a riječi dobrodošlice takmičarima iz 18 zemalja uputio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Zadovoljstvo nam je što je Banjaluka ponovo domaćin velikog takmičenja u kajaku i kanuu. Želim vam fer takmičenje i neka najbolji pobijedi. Rijeka Vrbas je divna rijeka, ali zna da pokaže i svoju divlju ćud. Tako je bilo i ove godine, ponovo su nas zadesile poplave, ali smo, ipak, uspjeli da stazu dovedemo u red. Očekujem da iz Banjaluke ponesete lijepe uspomene i da ponovo budemo domaćini velikih takmičenja u ovom sportu", rekao je Radojičić.

Ceremonija svečanog otvaranja SP završena je koncertom etno-grupe "Trag".

Obustava saobraćaja

Zbog Svjetskog prvenstva na dionici magistralnog puta M-16 Banjaluka - Jajce, na lokalitetu kanjona Tijesno, doći će do potpune obustave saobraćaja danas, sutra i 28. jula od osam do 20.

Saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac Banjaluka - Čađavica - Mrkonjić Grad, a izmjene saobraćaja se neće odnositi na autobuse redovnih linija Banjaluka - Bočac i Banjaluka - Agino Selo, te vozila hitnih službi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije