Sportovi na vodi

Medoševićeva se raduje prvom SP

Medoševićeva se raduje prvom SP
Foto: N.N. | Medoševićeva se raduje prvom SP

Bh. plivači Amina Kajtaz, Lamija Medošević, Adi Mešetović i Nikola Bjelajac obavljaju posljednje pripreme za Svjetsko prvenstvo u malim bazenima, a takmičenje u Kini će biti posebno za Medoševićevu jer će joj ovo biti prvo SP.

Šampionat će biti održan od 11. do 16. decembra. Jedna od onih koji s nestrpljenjem čekaju da uskoče u bazen u Hangdžouu jeste plivačica GKVS Sarajevo Lamija Medošević.

"Uzbuđena sam i veoma srećna što ću prvi put nastupiti na Svjetskom prvenstvu. To je ogromna stvar za mene i jedva čekam da počne takmičenje. Nedavno sam saznala da idem, nisam isplivala normu, ali sam kao druga plivačica imala najviše bodova i tako ušla u tim", rekla je osamnaestogodišnja Lamija Medošević i o očekivanjima u Kini dodala:

"Dobro treniram, pripremam se i trebalo bi da plivam 50 i 200 metara kraul. S obzirom na to da dolaze najbolje plivačice i da je ovo moje prvo SP, nemam prevelika očekivanja, ali cilj mi je da popravim svoja najbolja vremena."

Banjalučki Olimp će imati dva predstavnika na Svjetskom prvenstvu, Mešetovića i Bjelajca. Bjelajac pripreme za Šampionat svijeta obavlja u SAD, gdje studira i trenira, a iz Amerike će putovati u Hangdžou.

"Nedavno smo imali testno takmičenje konferencije i postigao sam bolje rezultate nego prošle godine. Nastavljam da treniram 'punim gasom', neću odmarati i iz punog treninga ću nastupiti na SP, tako da ne mogu da prognoziram rezultate. SP u Kini nam nije prioritet, već da uradim što bolji trenažni proces za Svjetsko prvenstvo u velikom bazenu, koje će biti održano na ljeto", rekao je Bjlajac.

Postoji mogućnost da u Kini pliva dvije discipline.

"Plivaću 100 metara slobodno, ali postoji mogućnost da plivam i 50 metara slobodno. To zavisi od odluke trenera i moje spremnosti, jer ću tada biti u punom treningu", rekao je Bjelajac, a na pitanje da li su treninzi u SAD doprinijeli njegovom napretku odgovorio je:

"U Banjaluci smo dosta radili na tehnici i tehnika mi je bila bolja kada sam trenirao u Olimpu, ali sa jedne strane mi je bolje u SAD jer sam dosta jači nego ranije."

Bh. plivači i trener Miodrag Čeko, naredne sedmice putuju na SP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije