Sportovi na vodi

Pašukanovoj zlato i bronza na Balkanskom juniorskom prvenstvu

Pašukanovoj zlato i bronza na Balkanskom juniorskom prvenstvu
Foto: N.N. | Pašukanovoj zlato i bronza na Balkanskom juniorskom prvenstvu
Maja Predragović

Bh. plivačica Emina Pašukan osvojila je zlatnu i srebrnu medalju na Balkanskom juniorskom prvenstvu u Sarajevu, gdje je reprezentacija BiH u prva tri dijela takmičenja osvojila osam medalja.

Pašukanova je u subotu postala prvakinja Balkana isplivavši 200 metara prsno za 2.34,90 minuta, a juče je na 100 metara prsno (1.11,67) bila druga iza Slovenke Tine Čelik koja je oborila juniorski rekord Balkana (1.09.83). Ona je sa Henom Mešić, Tarin Husić i Nejlom Karić osvojila bronzu u štafeti 4x100 m mješovito (4:21,78)

"Veoma sam zadovoljna i medaljama i isplivanim vremenima na Balkanskom prvenstvu. Naravno, uvijek može bolje, ali ovo su odlični rezultati kako mene, tako i ostalih naših plivača i plivačica. Još sam srećnija što se Balkanijada održava u našem gradu i državi, bilo je dosta navijača i organizacija je odlična", rekla je Pašukanova, koja je i sinoć plivala.

Bronzu u štafeti 4x100 m mješovito osvojili su Aleksa Krminac, Amar Šapčanin, Amer Voljevica i Marko Kovačić (3:56,00). Kovačić je u disciplini 100 m slobodno doplivao do srebrne medalje (52,24), Mešićeva je osvojila srebro na 50 m leđno (30,31), a brozne su otišle Karićevoj u disciplini 800 m slobodno (9:09,27) i Šapčaninu na 200 m prsno (2:20,67 - rekord BiH). Odlično su plivali i Krminac na 200 m leđno, gdje je bio četvrti, i Fatih Tahirović, koji je isplivao peto vrijeme u disciplini 50 m delfin. Mešićeva je na 50 m delfin oborila rekord BiH (28,43), a bila je četvrta. Takmičenje je završeno sinoć, a osim domaćih takmičara nastupili su plivači i plivačice iz Albanije, Bugarske, Kipra, Makedonije, Kosova, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije