Sportovi na vodi

Šapić obišao GOB i VK Banjaluka

Šapić obišao GOB i VK Banjaluka
Foto: N.N. | Šapić obišao GOB i VK Banjaluka

Aleksandar Šapić, jedan od najboljih vaterpolista svih vremena, danas je posjetio Vaterpolo klub Banjaluka i Gradski olimpijski bazen (GOB).

"Drago mi je što smo imali priliku da ugostimo takvog igrača kao što je Šapić. On je prvi put bio na našem bazenu i moram priznati da je bio oduševljen. Zadovoljan je kako bazen izgleda poslije sedam-osam godina od izgradnje", rekao je Vedran Mitrović, direktor "Akvane", koja upravlja GOB-om.

Priliku da razgovaraju sa šampionom imali su i vaterpolisti Banjaluke, koji nastupaju u takmičenjima na nivou BiH, ali i u Prvoj B ligi Srbije. Banjalučani su protekli vikend osvojili Kup RS, prvi put, a 11. novembra startuju sa takmičenjem u Prvoj B ligi Srbije.

"Treću godinu zaredom nastupamo u Ligi Srbije, koja je jača nego prošle godine. Nastupaju kvalitetne ekipe, tu su uglavnom igrači koji su prošli odlične vaterpolo škole Crvene zvezde i Partizana i praktično su drugi timovi srbijanskih prvoligaša. To nam je veoma bitno, jer je B liga Srbije odlična priprema za Prvenstvo BiH, koje želimo da osvojimo, a ako nam nekada pomognu država i sponzori, možemo da razmišljamo o iskoraku i nastupu u evropskom takmičenju", rekao je Slobodan Grahovac, trener Banjaluke, i podsjetio da je Banjaluka tri puta osvajala Prvenstvo BiH te izrazio želju da se klub za godinu-dvije takmiči u regionalnoj ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije